Stedendriehoek

Zoektocht naar Samed zonder resultaat

Vrijwilligers keren terug van de zoektocht naar de vermiste Samed.
Vrijwilligers keren terug van de zoektocht naar de vermiste Samed. © Omroep Gelderland
APELDOORN - De zoektocht naar de vermiste Samed, waar zondagmiddag zo'n driehonderd mensen aan meededen, heeft niet het gehoopte resultaat opgeleverd. Hij verdween een week geleden in de omgeving van Apeldoorn en sindsdien ontbreekt ieder spoor. De vrijwillige deelname van vele mensen leidde zondag niet tot een doorbraak.
Update: De vermiste Samed is inmiddels gevonden.
Een vrouw die in het gebied woont waar Samed verdween, wilde de familie deze zondag graag helpen. "Ik zou het zelf ook fijn vinden als mensen mij zouden helpen met zoeken", legt ze uit over haar deelname.
Ook andere vrijwilligers lopen mee om de familie te helpen. Een drietal dames zegt: "Wij werken allemaal in de zorg en het gaat ons echt aan het hart dat hij al een week weg is."
Samed heeft hartproblemen en suikerziekte. Hij heeft zijn medicijnen hiervoor niet bij zich en is dus niet voorbereid weggegaan, vertelt Muslu Nalbantoglu, een neef van Samed, bij de zoekactie aan de oostkant van de stad. "We zijn hier met heel veel mensen gekomen om Samed te vinden. En ook als steun voor mijn tante, die het heel zwaar heeft."

Geen aanwijzingen

Nalbantoglu vertelt dat de familie weinig aanknopingspunten heeft voor een gerichte zoektocht. "Normaal zoek je naar een speld in de hooiberg, maar wij zijn op zoek naar de hooiberg. Als wij maar iets hebben, dan komt de rest wel, maar nu hebben we helemaal niks."
"Samed moet dagelijks medicijnen krijgen voor zijn hart", aldus Nalbantoglu. "Hij is niet voorbereid weggegaan. We hopen nog steeds op een anonieme tip of zoiets. Een klein sprankje hoop."