liveblog | 27 augustus

Autobrand op A1 • schoten gelost

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 27 augustus, 15:32 uur
15:32

Auto vliegt in brand op A1

Op de A1 in de richting van Apeldoorn naar Voorst is zondagmiddag een auto in brand gevlogen. Dat gebeurde ter hoogte van knooppunt Beekbergen. Op de weg richting Deventer werden twee hoofdrijbanen afgesloten, zodat de brandweer het vuur kon doven. Volgens een 112-verslaggever is de voorkant van het voertuig volledig uitgebrand. In de auto zat een gezin, dat ongedeerd bleef. Door de autobrand ontstond een file, die inmiddels in lengte afneemt. Alleen de rechterrijstrook is nog dicht.
De brandweer in actie bij het voertuig op de A1.
De brandweer in actie bij het voertuig op de A1. © Luciano de Graaf
13:25

Man neemt de benen na aanrijding

Na een ongeval op de Cuneraweg in Ochten op zondagochtend is een man aangehouden. De hulpdiensten troffen een voertuig met een beknelde automobiliste aan. Volgens een woordvoerder van de politie kon zij er niet uit. De bestuurder van het andere voertuig was doorgereden en gestopt ter hoogte van de McDonalds. Een 23-jarige man uit Tiel is verderop ter hoogte van de brandweerkazerne aangehouden. De man bleek onder invloed van alcohol. In zijn auto is een gebruikershoeveelheid hennep aangetroffen. De man weigerde een ademtest en een speekseltest, er wordt proces-verbaal opgemaakt.
Het ongeval in Ochten.
Het ongeval in Ochten. © Persbureau Heitink
11:16

Verwarde man rent over A1

Een man van 34 jaar uit Nijmegen is zondagochtend meerdere keren over snelweg A1 gerend. Hij deed dat ter hoogte van Wilp. De man rende over de hele snelweg, in beide richtingen.
Man (34) rent over A1 bij Wilp.
Man (34) rent over A1 bij Wilp. © Luciano de Graaf
08:32

Auto slaat om

Het ongeluk in Ochten.
Het ongeluk in Ochten. © Persbureau Heitink
Twee auto's zijn zondagochtend met elkaar in botsing gekomen op de Cuneraweg in Ochten. Een van de voertuigen kwam op de zijkant terecht. De bestuurder van deze auto raakte gewond en is, volgens een videocorrespondent ter plaatse, naar het ziekenhuis gebracht. Beide voertuigen zijn afgesleept. Er wordt onderzocht hoe het mis heeft kunnen gaan.
08:21

Man (23) met geladen vuurwapen opgepakt

Een man van 23 jaar uit Arnhem is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden met een geladen vuurwapen op zak. De man was met het wapen gezien in de buurt van het centrum van de stad.
Ter illustratie.
Ter illustratie. © Omroep Gelderland
07:07

Duo op scooter achtervolgd

De politie heeft zaterdag iemand aangehouden na een achtervolging. Dat gebeurde rond 17.00 uur in de buurt van de Meijhorst 63e straat in Nijmegen. De politieauto zette om onbekende redenen de achtervolging in op twee personen op een scooter. De twee stopten en gingen er daarna te voet vandoor. Agenten wisten één van beide verdachten te pakken te krijgen en aan te houden. Die persoon is meegenomen naar het politiebureau. De scooter is in beslag genomen, zegt een 112-verslaggever die ter plaatse is geweest.