Gelderse Vallei

Kootwijkerbroek wint Zomer in Gelderland

Het winnende team van Kootwijkerbroek met presentatoren Frank Oosterwegel en Lisanne Halleriet
Het winnende team van Kootwijkerbroek met presentatoren Frank Oosterwegel en Lisanne Halleriet
KOOTWIJKERBROEK - Kootwijkerbroek, een van de tien dorpen in de gemeente Barneveld, heeft donderdag Zomer in Gelderland 2023 gewonnen. Dat betekent dat het dorp in de Gelderse Vallei zich een jaar lang Mooiste plaats van Gelderland mag noemen.
Het werd een waar spektakel in Kootwijkerbroek donderdag. Het hele dorp was uitgelopen om mee te helpen en het team van tien te helpen met alle opdrachten die ze kregen. Aanvoerder Willeke Budding van het winnende team had er eigenlijk geen woorden voor: "Dit is echt zo mooi, de prijs is top, maar wat hier vandaag is gebeurd is in één woord geweldig!"
In het programma Zomer in Gelderland streden 15 dorpen, steden en buurtschappen om de titel Mooiste plaats van Gelderland. Elke plaats kon met opdrachten euro's verdienen voor een zelfgekozen goed doel. Kootwijkerbroek verzamelde het meeste geld: 1515 euro.

Nog één aflevering te gaan

Zomer in Gelderland is nog niet afgelopen, vrijdag volgt de laatste aflevering. Maar omdat het dorp van die vrijdag, Kilder, de uitwedstrijd op de stormbaan al eerder verloor, kan daar maximaal 1500 euro verdiend worden.
Kootwijkerbroek is de opvolger van Oosterhuizen. Het dorp uit de gemeente Apeldoorn won de editie van vorig jaar.
Zomer in Gelderland - Kootwijkerbroek