liveblog | 23 augustus

Arrestaties vanwege drugs • botsing op kruising

 
Laatst bijgewerkt: 23 augustus, 22:15 uur
22:15

Aanrijding in Zutphen, bestuurder rijdt door

Een fietser is vanavond op de Graaff Ottosingel in Zutphen aangereden door een auto. Op de kruising met de Spittaalstraat ging het mis. De politie meldt op Facebook dat de bestuurder van de wagen er na de aanrijding met hoge snelheid vandoor ging.
De bestuurder wordt opgeroepen zich te melden. Ook getuigen die iets gezien hebben of camerabeelden met de politie willen delen, worden gevraagd zich te melden.
Het gaat om een zwarte auto, vermoedelijk met schade aan de voorzijde.
20:53

Zwaarbewapend arrestatieteam pakt man op in Ede

De politie heeft woensdagmiddag in Ede met grof geschut een man gearresteerd. Mogelijk zou hij met een vuurwapen hebben gedreigd, meldt een politiewoordvoerder.
Op beelden is te zien hoe een onopvallende bus van de Dienst Speciale Interventies (DSI) staat geparkeerd aan de Jan Vermeerstraat in de Edese wijk Maandereng. Meerdere agenten met kogelwerende vesten en helmen komen er met semi-automatische wapens uit.
16:25

Twee aanhoudingen in Doesburg

Op dinsdagavond vond er een incident plaats op de Goudenregenstraat in Doesburg. Na een melding begaven agenten zich naar het adres. Op de galerij kwamen twee vrouwen naar buiten die zich opvallend gedroegen. Ze werden aangesproken en bleken in het bezit te zijn van een aanzienlijke hoeveelheid drugs en medicatie.
Een 36-jarige vrouw uit Westervoort en een 37-jarige vrouw uit Velp zijn gearresteerd. Vervolgens werd er een huis doorzocht waar vermoedelijk drugs aanwezig waren. Een speurhond werd ingezet om te assisteren. Verschillende voorwerpen, waaronder drugs, zijn in beslag genomen. De eigenaar van de woning is niet aangetroffen.
Politie ter plaatse in Doesburg.
Politie ter plaatse in Doesburg. © Persbureau Heitink
11:10

Man voor eigen woning beroofd

De bewoner van een huis aan de Klingelbeek in Ugchelen is dinsdagavond voor zijn deur beroofd van een tas. De daders, twee mannen, zijn er daarna vandoor gegaan in een auto. Dat zegt de politie, die op zoek is naar getuigen van het incident.
11:08

Jongetje breekt arm

Op de Dorpsstraat in Bennekom is woensdagochtend een jongetje op zijn fiets over de kop geslagen. Hoe dat precies kon gebeuren, is niet duidelijk. De EHBO heeft zich over het jongetje ontfermd, daarna nam ambulancepersoneel de zorg over. Volgens een videocorrespondent brak het jongetje een arm bij zijn val. Zijn vader is naar de plek van het ongeval gegaan en heeft de jongen meegenomen naar het ziekenhuis.
Het jongetje zou over de kop zijn geslagen op de Dorpsstraat in Bennekom.
Het jongetje zou over de kop zijn geslagen op de Dorpsstraat in Bennekom. © Persbureau Heitink
10:07

Fietsster gewond in Loenen

Bij een aanrijding tussen een fietsster en een automobilist in Loenen is woensdagochtend een vrouw gewond geraakt. Rond 9.30 uur botste de vrouw op de Eerbeekseweg op een bestelauto, zegt een videocorrespondent die ter plaatse is gegaan. Ze kwam daarbij ten val en raakte gewond. Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
Hoe het ongeluk precies kon gebeuren, is niet duidelijk. Mogelijk zag de fietsster de bestelauto te laat. De politie sloot na het ongeluk een deel van de Eerbeekseweg in Loenen af. Het verkeer werd om de plek van het ongeluk geleid.
Het ongeluk gebeurde rond 9.30 uur op de Eerbeekseweg in Loenen.
Het ongeluk gebeurde rond 9.30 uur op de Eerbeekseweg in Loenen. © Luciano de Graaf