liveblog | 22 augustus

Scooterrijder gewond • BOA onwel door drugsafval

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 22 augustus, 22:22 uur
dinsdag 22 augustus
22:22

Shovel boort zich in huis

Een shovel met aanhanger is vanavond tegen 20.30 uur een woning aan de Rijndijk in Lienden binnen gereden. De ravage was enorm. De bestuurder van de shovel schrok, zo meldt een videocorrespondent, van een motorrijder in een bocht op de dijk. Hij week uit waarna de combinatie zich in de woonkamer boorde. De bewoners bleven ongedeerd en dachten eerst dat ze een onweersklap hoorden. De bestuurder van de shovel is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.
Een gapend gat in de woning in Lienden.
Een gapend gat in de woning in Lienden. © Persbureau Heitink
19:50

Scooterrijder gewond na botsing

In Leuth is dinsdagavond een persoon op een scooter gewond geraakt. Dat gebeurde na een botsing met een bestelbus.
Hoe het ongeval gebeurde is niet duidelijk. Volgens een videocorrespondent ter plaatse raakte de bus van de weg en toen werd de scooter geschept. De bestuurder van de bus zou zijn meegenomen naar het politiebureau.
De scooterrijder is naar het ziekenhuis gebracht.
Ravage na de botsing.
Ravage na de botsing. © Persbureau Heitink
18:15

Gewonde bij ongeval op snelweg

Dinsdagmiddag is de bestuurder van een busje gewond geraakt bij een ongeval op de A73 ter hoogte van Nijmegen. Volgens een videocorrespondent ter plaatse gaat het om een kopstaartbotsing tussen het busje en andere auto.
Na het ongeval landde een traumahelikopter op de snelweg. De weg werd enige tijd afgesloten.
De helikopter op de snelweg.
De helikopter op de snelweg. © Persbureau Heitink
17:36

Snorfietser had niet gedronken...

De politie in Duiven heeft een snorfietser van 44 uit Zevenaar van de weg weg gehaald. De man vertoonde verdacht rijgedrag, schrijven agenten op Facebook.
De man mocht helemaal de weg niet op, hij had een rij-ontzegging. Hij was niet onder invloed van alcohol, dat verklaarde zijn rijgedrag dus niet. Dan maar een speekseltest. En toen kwam de aap uit de mouw. De snorfietser testte positief op amfetamine, methamfetamine en cocaïne.
15:31

Mannen vast om dumping

Twee Arnhemmers zitten vast om een eerdere dumping van drugsafval in hun woonplaats. meldt de politie.
14:59

Onwel door mogelijk drugsafval

Aan de Tolstraat in Drempt is dinsdag één persoon onwel geraakt door een onbekende stof. Die stof lijkt afkomstig van gedumpt afval in een bos. Het gaat mogelijk om drugsafval dat is gedumpt in zeker vijftig plastic flessen.
Het afval werd maandag al gesignaleerd, meldt een fotocorrespondent. Een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) raakte dinsdag onwel bij een controle van de vondst. De boa is naar het ziekenhuis vervoerd.
De politie kan niet bevestigen dat het om drugsafval gaat. Ook is niet duidelijk door welke stof de boa precies onwel raakte.
Hulpdiensten aan de Tolstraat.
Hulpdiensten aan de Tolstraat. © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited