Rijk van Nijmegen

Vechtpartij Nijmeegse campus: leden rechtse studentenvereniging gewond

Op een introductiemarkt op de campus bij de Radboud Universiteit zijn twee personen gewond geraakt. Er zijn drie aanhoudingen verricht.
Op een introductiemarkt op de campus bij de Radboud Universiteit zijn twee personen gewond geraakt. Er zijn drie aanhoudingen verricht. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Twee leden van de rechtse studentenvereniging GNSV zijn gewond geraakt tijdens een incident op het terrein van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Drie personen zijn aangehouden.
Volgens VOX, het onafhankelijk magazine van de Radboud Universiteit, zijn twee leden van de rechts-nationalistische Groot Nederlandse Studentenvereniging (GNSV) gewond geraakt tijdens de voorbereidingen op de introductiemarkt op de Nijmeegse campus.
VOX meldt op zijn site dat het incident plaatsvond bij het kraampje van GNSV. Dat kraampje zou volgens een ooggetuige aangevallen zijn door een groep van ’tien tot vijftien mensen’. Ze zouden daarbij verwondingen aan het gezicht opgelopen hebben.
VOX meldt ook dat bij het incident meerdere politiewagens en de campusbeveiliging ter plaatse kwamen.

Drie aanhoudingen

Bij het incident zijn volgens de politie een 18-jarige man uit Oegstgeest en een 38-jarige Nijmegenaar aangehouden. Van de derde persoon geeft de politie nog geen gegevens vrij. Een woordvoerder van de politie meldt dat het incident kort voor het middaguur plaatsvond en dat daarbij geen wapens gebruikt zijn. Daarom spreekt de politie van een handgemeen. De politie onderzoekt de exacte toedracht.

Over GNSV

GNSV noemt zichzelf een 'conservatieve, kleurdragende vereniging voor alle Nederlandse studenten met een nationaal gevoel'.

Geweld mag geen oplossing zijn

Het college van bestuur van de universiteit reageert schriftelijk: "Het is schandalig en triest dat houders van een stand op de introductiemarkt vandaag met geweld geconfronteerd zijn. Geweld mag nooit een oplossing zijn voor meningsverschillen, en al helemaal niet op een dag waarop nieuwe studenten kennismaken met hun universiteit en elkaar."
Onze verslaggever sprak een ooggetuige van de vechtpartij. Bekijk de video hieronder.
Een geschrokken ooggetuige.