Arnhem en omstreken

Weer autobranden in Arnhem, politie vermoedt brandstichting

De politie heeft linten gespannen rond de auto.
De politie heeft linten gespannen rond de auto. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Opnieuw zijn er in de nacht van zondag op maandag twee auto's in vlammen opgegaan in Arnhem-Zuid. Volgens buurtbewoners is het al de vierde keer dit jaar dat er een auto in brand staat in de wijk. De politie gaat er vanuit dat de branden zijn aangestoken.
Een witte Porsche aan de Kamillelaan en een grijze Citroën aan de Onstweddestraat gingen in vlammen op. Beide auto's waren niet meer te redden en kunnen als verloren worden beschouwd. De politie wil niets zeggen over een verband tussen de twee branden.

'Goed in de gaten gehouden'

Een vrouw die in de buurt woont schrok enorm van de knal. "Ik dacht dat het mijn auto was, want die stond er vlakbij. De rest van de nacht heb ik het goed in de gaten gehouden."
Buurtbewoners hoorden vannacht rond 2.30 uur een harde knal, zeggen ze tegen een verslaggever van Omroep Gelderland. De brandweer was snel ter plaatse, maar de Porsche was op dat moment al uitgebrand.
De buurt zegt dat het al de vierde keer in een jaar tijd is dat er een autobrand is. In Arnhem-Zuid komen regelmatig meldingen van autobranden.

Politie doet onderzoek

De politie is maandag bezig met onderzoek, laat een woordvoerder weten. "Er zijn nog geen verdachte(n) aangehouden. Over een eventueel motief kunnen we niets melden."
De politie is al langs de deuren gegaan voor beelden van videodeurbellen, zeggen de omwonenden. "Maar daar was niets op te zien", zegt een van hen.
In Arnhem-Zuid zijn twee auto's in vlammen opgegaan