Achterhoek

Overleden man gevonden, zijn dieren zijn weggehaald

Een van de honden die uit de woning gehaald is.
Een van de honden die uit de woning gehaald is. © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
TERBORG - Aan de Silvoldseweg in Terborg heeft de politie een overleden man gevonden in een woning. Volgens een correspondent ter plaatse gaat het om de 60-jarige bewoner. Hulpdiensten hebben met de nodige moeite veel dieren bij de woning weggehaald. Een van de honden bleek enorm gevaarlijk. Ook lag er veel puin rondom de woning.
De politie bevestigt dat een overleden persoon is aangetroffen. Er is geen sprake van een misdrijf. De valse hond heeft later op de avond een spuitje gekregen.
Volgens een correspondent ter plaatse gaat het om de 60-jarige inwoner van het huis. Hij woonde daar met meerdere dieren. Hulpdiensten hebben drie honden uit het huis gehaald. Ook een kat, een varken, een schaap, vier konijnen, twee ganzen en meerdere duiven zijn meegenomen. Ook lag er veel puin rondom de woning, waar de politie moeilijk naar binnen kon. Het zou vooral om oud ijzer gaan.

Valse hond

De politie bevestigt dat het betreden van de woning een uitdaging was. Met name door de valse hond. "Experts ter plaatse beoordeelden dat de hond te vals was om te herplaatsen. Ook heropvoeding zou niet baten. De hond was levensgevaarlijk volgens de experts", vertelt een woordvoerder. "Op advies van de deskundigen heeft een dierenarts de hond een dodelijke injectie gegeven."
De politie liet een kraan ter plaatse komen om de rommel op te ruimen. Volgens de correspondent is niet duidelijk hoe lang de overleden man al in de woning lag.
Naast honden werden ook andere dieren aangetroffen