liveblog | 18 augustus

Onkruidbranden gaat fout • kind belaagd in park

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 18 augustus, 19:18 uur
19:18

Bestelbus in de kreukels

Op de Elspeterweg in Vaassen is een automobilist bovenop een bestelbus geknald. Beide voertuigen zitten flink in de kreukels. Bovendien kunnen ze door de beschadigingen niet zo maar worden weggerold. Daardoor zit de Elspeterweg dicht.
Beide bestuurders hoefden niet mee naar het ziekenhuis, meldt een videocorrespondent.
De auto's raakten flink beschadigd.
De auto's raakten flink beschadigd. © Luciano de Graaf
17:07

Vrouw wil onkruid wegbranden, coniferenhaag gaat in vlammen op

Een coniferenhaag op de Sloetstraat in Loo is vanmiddag in brand gevlogen. Een vrouw was onkruid aan het wegbranden op haar oprit toen de haag bij de buren vlam vatte.
Buurtbewoners zijn meteen in actie gekomen met tuinslangen. De brandweer heeft de heg vervolgens nog extra geblust. Van de coniferen is niet veel meer over.
De coniferen zijn weggebrand.
De coniferen zijn weggebrand. © Heitink
15:25

File vanwege motorcross in Arnhem

De file op de Koningsweg.
De file op de Koningsweg. © Persbureau Heitink
Verkeer op de Koningsweg tussen Arnhem en Schaarsbergen moet rekening houden met vertraging. Dit weekend vindt op de motorcrossbaan langs de A50 het grandprix-weekend plaats. De meeste deelnemers, zegt perschef Jan Boer, zijn er al maar de laatste deelnemers moeten naar hun standplaats worden begeleid. "Het is passen en meten, want het staat straks helemaal vol. Daarom moeten mensen wachten tot ze het crossterrein op kunnen."
De wedstrijden zijn morgen en zondag. Ruim 150 crossers, verdeeld over 4 klassen, zijn van de partij.
15:02

Meisje belaagd

Een meisje is vorige week vrijdag door een man belaagd in een parkje in Arnhem. Dat meldt de politie vandaag via sociale media.
Het meisje was aan het spelen bij de zeecontainer in het parkje aan de Burgemeester Matsersingel, achter de woonboulevard. Rond 18.45 is ze belaagd door een man. Wat er precies gebeurd is, is niet bekendgemaakt. Het meisje wist te ontkomen en is naar huis gerend. De man is er vervolgens op de fiets vandoor gegaan.
De man is rond de 19 jaar oud, heeft rossig/blond haar en geen gezichtsbeharing. Hij droeg die dag een grijze spijkerbroek en een oranje shirt. Hij reed op een donkere fiets met een opvallende bel en een zwarte bak voorop.
De politie is nog op zoek naar getuigen. Specifiek zoekt de politie naar een man die op 11 augustus rond 18.45 uur in het parkje fietste en een vrouw die er met haar hond wandelde. De man is rond de 34, blond en fietste op een witte damesfiets met een wit/blauwe bel. De vrouw wandelde met een zwarte, middelgrote hond. De politie denkt dat deze twee mensen mogelijk belangrijke informatie hebben over het incident.
Het parkje aan de Burgemeester Matsersingel.
Het parkje aan de Burgemeester Matsersingel. © Google Street View
14:00

Gewonde bij ongeval Wapenveld

Bij een botsing tussen een auto en een brommobiel in Wapenveld is zeker één persoon gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde rond 13.30 uur op de Kanaaldijk. De bestuurder van de brommobiel raakte bekneld in het voertuig. De brandweer heeft het dak van het voertuig geknipt en de bestuurder bevrijd. De kanaaldijk is afgesloten.
De bestuurder van de brommobiel raakte gewond
De bestuurder van de brommobiel raakte gewond © NewsUnited
12:43

Zakkenrollers actief

Er zijn mogelijk zakkenrollers actief op de restantenmarkt in het centrum van Winterswijk. Dat meldt de wijkagent op Twitter. "Pas op voor uw spullen en berg uw portemonnee en gsm goed weg", waarschuwt agent Willem Saris. De restantenmarkt wordt elk jaar drukbezocht.