Noord-Veluwe

Man uit Harderwijk doodgestoken in Italië

De woning waar het drama zich af zou hebben gespeeld.
De woning waar het drama zich af zou hebben gespeeld. © Google Maps
MONTALDO DI MONDOVì - Een 21-jarige Nederlandse man heeft woensdag een man uit Harderwijk doodgestoken in Val Corsaglia, een klein dorpje in Italië. De verdachte zou ook zijn eigen vader hebben gedood met een mes. Er is een klopjacht gaande op de man, die zich zou ophouden in de bossen rond het dorp. Dat schrijven Italiaanse media.
Volgens de krant L'Unione Monregalese kampt de verdachte met psychische problemen. De krant schrijft dat een van de slachtoffers in een huis werd aangevallen, de ander op straat voor het huis. Na zijn daad zou de verdachte het bos in zijn gevlucht. De politie is met veel eenheden op zoek naar de man. Ook vliegt er een politiehelikopter rond om mee te zoeken vanuit de lucht.
Man uit Harderwijk doodgestoken in Italië

Foto van voortvluchtige

Italiaanse media zeggen dat de verdachte de 21-jarige Sacha C. uit Nederland is. Hij zou samen met zijn vader verblijven bij een familievriend - de huisarts uit Harderwijk - in Italië. De politie heeft een foto vrijgegeven van de voortvluchtige, schrijft La Stampa.
Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt tegenover De Telegraaf bekend te zijn met het verhaal en in contact te staan met beide Nederlandse families. Het ministerie stelt dat de slachtoffers een man van 60 jaar uit Harderwijk en een man van 65 uit Amsterdam zijn.
De politie heeft een foto van de verdachte verspreid.
De politie heeft een foto van de verdachte verspreid. © Politie Italië

In eerste instantie werd gedacht dat de zoon van de man uit Harderwijk de verdachte was. Dit lijkt onjuist te zijn. De 21-jarige man zou de zoon zijn van het 65-jarige slachtoffer uit Amsterdam.