Rijk van Nijmegen

Bewoner (60) van Pluryn overleden, politie doet onderzoek

De ingang van Pluryn in Groesbeek.
De ingang van Pluryn in Groesbeek. © Omroep Gelderland
GROESBEEK - De politie doet onderzoek naar de dood van een 60-jarige bewoner van gehandicaptenzorgorganisatie Pluryn in Groesbeek. Dat blijkt uit een interne mail die in handen is van Omroep Gelderland en wordt bevestigd door een woordvoerder van Pluryn.
De man overleed afgelopen zondag. Omdat er zich in de middag voorafgaand aan de dood incidenten hebben voorgedaan, is de politie een onderzoek gestart.
Tijdens dat onderzoek is het huis waar de overleden man woonde afgesloten. Het wordt bewaakt door beveiligers. Het gaat om een huis bij de locatie Kemnade Werkenrode van gehandicaptenzorgorganisatie Pluryn in Groesbeek.
Op die locatie verblijven (jong)volwassenen vanaf 16 jaar met een licht verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblemen. Vaak komen hier nog psychiatrische, leer- of sociale problemen bij, laat de zorginstelling weten aan Omroep Gelderland. Cliënten wonen in een woongroep, maar hebben elk een eigen kamer.

Niet te snel oordelen

In de mail wordt aan het personeel gevraagd om niet te snel een oordeel te vellen over wat er gebeurd is. Ook staat er: “Laten we samen goed voor elkaar zorgen, oog en oor hebben en ruimte maken voor verdriet en nazorg.”

Gedenkplek

In de hal van het gebouw wordt een gedenkplek ingericht voor bewoners en medewerkers.
De politie kon nog geen mededelingen doen over de zaak.