Stedendriehoek

Man ernstig gewond door botsing op fietspad

De man is overgebracht naar het ziekenhuis.
De man is overgebracht naar het ziekenhuis. © Luciano de Graaf
APELDOORN - Op het fietspad langs de Wapenrustlaan in Apeldoorn heeft dinsdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden. Een man is daarna met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.
Om 12.10 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeluk op het fietspad. Twee fietsers zijn daar in botsing gekomen met elkaar, zegt de politie.
Eén man heeft ernstige verwondingen opgelopen aan zijn hoofd, laat een videocorrespondent ter plaatse weten. De ambulance heeft het slachtoffer overgebracht naar het terrein van Agrifirm, waar een traumahelikopter met daarin een arts is geland. Hij is onder begeleiding van de arts in een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle.
De politie meldde in eerste instantie per abuis dat beide slachtoffers over zijn gebracht naar het ziekenhuis, maar dat bleek niet zo te zijn. Volgens de videocorrespondent is de andere fietser licht gewond geraakt.
Man ernstig gewond door botsing

Onderzoek

Het fietspad is tijdelijk afgesloten voor ander verkeer. Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeluk. De politie zegt op zoek te zijn naar getuigen.
Eind juli vond er ook al een ernstig fietsongeluk plaats op dit fietspad. Toen is een fietser zwaar gewond geraakt na een eenzijdig ongeluk. Ook dat slachtoffer is onder begeleiding van een arts overgebracht naar het ziekenhuis.