liveblog | 15 augustus

Auto over de kop • woningovervaller gezocht

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 15 augustus, 22:05 uur
22:05

Auto van de weg in Wamel

De hulpdiensten rukten vandaag iets na 18.00 uur uit voor een over de kop geslagen auto op de N322 in Wamel.
Op de rijbaan richting Beneden-Leeuwen, net over de brug over de Waal, zijn 2 personenauto's van de weg geraakt. De voertuigen schoten over het fietspad en kwamen vervolgens in de bosjes terecht. Eén van de voertuigen lag op de kop, het andere stond tientallen meters verderop.
Momenteel vindt er nog sporenonderzoek plaats, meldt een videocorrespondent. Zowel het fietspad als de brug richting Beneden-Leeuwen zijn afgesloten.
Of er gewonden zijn gevallen is niet bekend.
De politie doet onderzoek bij de gekantelde auto in Wamel.
De politie doet onderzoek bij de gekantelde auto in Wamel. © Persbureau Heitink
20:02

Vrouw rijdt schuur binnen

Een automobiliste heeft dinsdag een ravage aangericht, toen ze per ongeluk gas gaf in plaats van achteruit te rijden. Ze reed een schuurtje aan de Geleen binnen, waardoor bijna de hele voorzijde van haar voertuig in de schuur verdween.
19:49

Fietser (73) overleden bij aanrijding

Bij een aanrijding tussen een fietser en een persoon in een landbouwvoertuig is dinsdagavond een 73-jarige man uit Wezep om het leven gekomen. Dat gebeurde op de Molenweg in Wapenveld. Er is nog geprobeerd het slachtoffer te reanimeren, maar dat mocht niet baten.
Lees hier het volledige verhaal of bekijk de video hieronder:
Fietser overleden in Wapenveld
19:13

Fietser aangereden op zebrapad

Bij een aanrijding op een zebrapad aan de Droevendaalsesteeg in Wageningen is dinsdag iemand gewond geraakt. Een fietser kwam in botsing met een bedrijfsbusje en kwam ten val. Het slachtoffer liep onbekende verwondingen op en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van het busje bleef ongedeerd.
Politieagenten op de plek van het ongeval.
Politieagenten op de plek van het ongeval. © Persbureau Heitink
14:03

Rijstrook A28 dicht

In verband met herstelwerkzaamheden is de rechterrijstrook van de A28 bij knooppunt Hoevelaken gesloten tot en met woensdagochtend. Het verkeer heeft daar last van, er staat momenteel zo'n 20 minuten vertraging in de richting van Utrecht.
14:02

Overvaller gezocht

De politie is op zoek naar een man die een overval heeft gepleegd op een woning aan de Zwijning in Ochten. Er wordt een man gezocht met een lichte huidskleur, van ongeveer 25 jaar oud. Hij is 1,75 meter lang, draagt donkere kleding en spreekt met een Pools accent. Mensen die de man hebben gezien kunnen 112 bellen.
De politie kwam na de melding om 13.15 uur met veel eenheden ter plaatse. Ook assisteerde een politiehelikopter vanuit de lucht.
Er kwam uit voorzorg ook een ambulance ter plaatse.
Er kwam uit voorzorg ook een ambulance ter plaatse. © Persbureau Heitink