Liemers

Stormloop op flessen met water door besmet drinkwater

Alleen nog maar koolzuurhoudend water bij de Albert Heijn in Didam.
Alleen nog maar koolzuurhoudend water bij de Albert Heijn in Didam. © Omroep Gelderland
ZEVENAAR - Supermarkten in Zevenaar en omgeving verkopen veel meer flessen water dan anders. Dit door de enterokokkenbacterie die in het drinkwater is aangetroffen. De Jumbo in Zevenaar heeft geen water meer in de schappen.
"Alles is op", zegt een medewerkster van de Jumbo aan de Kampsingel in Zevenaar. "We verwachten een nieuwe voorraad vanavond."
Bij de Albert Heijn in Zevenaar begon het hamsteren van water in flessen zaterdag. "We verkopen vooral veel kleine flessen water", zegt een medewerkster. De supermarkt heeft voorraad tot en met woensdag.
Ook de Coop in Didam merkt dat veel meer water wordt verkocht dan normaal. Een maximumaantal geldt in Didam niet, zegt een personeelslid van de supermarkt in Didam. "We hebben nog voorraad staan, maar de schappen raken al redelijk leeg." De Albert Heijn in Didam had maandagmiddag geen 'plat' water in flessen meer, koolzuurhoudend water in flessen nog wel.

Darmklachten

De gevonden bacterie kan maag- en darmklachten veroorzaken bij mensen met een lage weerstand. Huishoudens wordt geadviseerd water minimaal drie minuten te koken. Het advies geldt voor Didam, Zevenaar, Babberich, Aerdt, Herwen, Lobith, Tolkamer, Spijk en Groessen.