Liemers / Arnhem en omstreken

Auto doormidden na ongeval, bestuurder bleek beschonken

De achterkant van de auto lag tientallen meters van de voorkant vandaan.
De achterkant van de auto lag tientallen meters van de voorkant vandaan. © Jordi Deckert
ZEVENAAR - Bij een ongeval op de A12 ter hoogte van Zevenaar is zondagavond een auto in tweeën gebroken. De bestuurder, een man (37) uit Zevenaar, reed door een nog onbekende oorzaak tegen een boom. De man is meegenomen naar het ziekenhuis.
Uit navraag bij de politie blijkt dat de man straalbezopen was. "Bij de blaasproef blies de man een G/F", zegt de woordvoerder. Dit betekent dat er flink teveel gedronken is. "In het ziekenhuis is een bloedproef afgenomen om vast te kunnen stellen hoeveel de man onder invloed van alcohol was."
Uiteindelijk kreeg de man een rijverbod van 24 uur en is zijn rijbewijs ingevorderd.

Twee auto's

De videocorrespondent ter plaatse zegt dat hulpdiensten in de eerste instantie dachten dat er twee auto's bij het ongeval betrokken waren. "Het voertuig bleek volledig doormidden gebroken te zijn", zegt hij. "De voorkant stond in de berm, terwijl de achterkant zo'n twintig meter verderop tegen de vangrail in de middenberm lag."

Bestuurder gewond

"Wonder boven wonder stapte de bestuurder zelfstandig uit het wrak en in de ambulance", vervolgt hij. De man zat alleen in de auto. Onderdelen en resten van de auto lagen over tientallen meters verspreid over de snelweg.
De auto is opmerkelijk genoeg precies in tweeën gebroken.
De auto is opmerkelijk genoeg precies in tweeën gebroken. © Jordi Deckert