liveblog | 14 augustus

Jonge vrouw dood gevonden • persoon te water blijkt pop

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 14 augustus, 20:30 uur
maandag 14 augustus
20:30

Zwemmer gewond na duik in water

In Harderwijk is een zwemmer maandagavond gewond geraakt na een duik in ondiep water.
Je leest hier meer.
17:12

Dode vrouw gevonden

Langs een zandpad in het Duitse grensdorp Elten is vanochtend het lichaam gevonden van een jonge vrouw. De Duitse politie gaat uit van een misdrijf, zegt ze in een persbericht.
Meer lees je hier.
Een politiebusje bij de grens.
Een politiebusje bij de grens. © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
13:40

Zoekactie: persoon te water blijkt pop

Hulpdiensten hebben maandag een uitgebreide zoekactie ondernomen naar een persoon te water in een plas bij Slijk-Ewijk. Volgens een videocorrespondent ter plaatse zag een man een lichaam in het water toen hij met zijn onderwater-drone bezig was.
Dit bleek echter een pop te zijn. Een oefenpop van een lokale duikvereniging om precies te zijn, zo bevestigt de politie. Nadat dit duidelijk werd, keerden alle hulpdiensten weer huiswaarts.
Hulpdiensten in actie om niks.
Hulpdiensten in actie om niks. © Persbureau Heitink
12:24

Vechtersbazen bekend

De politie hoeft foto's van twee vechtersbazen niet meer herkenbaar te publiceren op sociale media. Het duo mishandelde na Koningsdag in de trein tussen Arnhem en Nijmegen twee mannen en een vrouw. Na een oproep aan de twee om zich te melden, is de politie tevreden. Op Instagram schrijft ze: "Goed nieuws! We weten wie de jongens zijn! Het uitzenden van de beelden is dus gelukkig niet nodig."
11:25

Bestuurder gebroken auto bleek zat

De man wiens auto zondagavond op de A12 in tweeën brak, bleek flink teveel gedronken te hebben. Dat blijkt uit navraag bij de politie. De man (37) uit Zevenaar zat alleen in de auto toen hij tegen een boom reed. Door de klap brak zijn voertuig in twee stukken.
Uit de blaastest ter plekke bleek dat hij straalbezopen was. De man kreeg een rijverbod van 24 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.
11:18

'Wij zijn het niet'

De politie in Ede waarschuwt voor malafide types die zich telefonisch voordoen als politiemedewerkers. Op Facebook schrijft de agenten: "Aan de slachtoffers wordt verteld dat er de afgelopen dagen inbrekers zijn aangehouden en dat ze vanuit het onderzoek op hun adres en telefoonnummer zijn uitgekomen."
De mensen aan de telefoon stellen vragen over spullen van waarde en geld. Dit is oplichting, zeggen de agenten op Facebook. "De oplichters geven dan aan dat ze de goederen uit voorzorg op willen halen. Trap hier niet in!"