liveblog | 12 augustus

Tweemaal in sloot • puinhoop op parkeerplaats

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 12 augustus, 20:47 uur
zaterdag 12 augustus
20:47

In de sloot

Eén keer raak, twee keer in de sloot. Dat was zaterdag het geval in Bennekom. Op de kruising van de Kraatsweg met de Slagsteeg botsten twee auto's op elkaar. Beide voertuigen belanden daarna in de sloot. Eén persoon raakte hierbij gewond.
Auto's in de sloot in Bennekom.
Auto's in de sloot in Bennekom. © Persbureau Heitink
16:29

Bestuurster ramt auto's

Vijf flink beschadigde auto's, dat was zaterdagmiddag de aanblik in Apeldoorn nadat een automobiliste op leeftijd de controle over haar voertuig verloor. Haar auto ramde vervolgens geparkeerde auto's.
Het voorval gebeurde rond 16.00 uur op de parkeerplaats van de Lidl aan Kanaal-Noord in Apeldoorn. Ambulancepersoneel ontfermde zich over de oudere bestuurster. Verder raakte niemand gewond. Het incident trekt veel bekijks.
De beschadigde auto's in Apeldoorn.
De beschadigde auto's in Apeldoorn. © Luciano de Graaf
15:54

Gewonde door botsing

Bij een aanrijding op Kanaal-Zuid tussen Apeldoorn en Dieren is zaterdagmiddag één persoon gewond geraakt. Op dat traject gebeuren relatief veel ongelukken. Het stuk weg wordt ook wel de 'dodenweg' genoemd.
Door een voorrangsfout kwamen twee auto's ter hoogte van de Achterste Kerkweg met elkaar in botsing. Een van de voertuigen kwam in de berm terecht. De bestuurder daarvan moest met verwondingen naar het ziekenhuis, aldus een fotojournalist ter plekke.
De kruising is voorlopig dicht. Het verkeer tussen Apeldoorn en dieren moet een alternatieve route zoeken.
Het ging mis door een voorrangsfout.
Het ging mis door een voorrangsfout. © Luciano de Graaf
15:42

Crash in Wilp

In Wilp is zaterdagmiddag één persoon gewond geraakt toen een busje tegen een boom botste. Dat gebeurde omstreeks 15.00 uur op de Wilpsedijk. De gewonde was de bestuurder van het busje, dat door onbekende oorzaak in de berm terechtkwam en daar de boom raakte. Dat meldt een fotocorrespondent.
De brandweer moest de bestuurder uit het wrak van het busje halen. De man is meteen naar het ziekenhuis vervoerd.
12:01

Jongen (10) vermist

De politie is op zoek naar een 10-jarige jongen die zaterdagochtend is weggelopen van huis. De politie heeft een Burgernet-melding verstuurd. Hij wordt gezocht in de omgeving van de Suze Robertsonstraat in Ede. De politie is actief aan het zoeken in de omgeving.
Hij draagt een blauwe regenjas met oranje aan de binnenkant. Hij heeft een grijze korte broek aan. De jongen is 1,40 meter lang, heeft donkerblond haar en heeft een blanke huidskleur. Mensen die de jongen hebben gezien, kunnen 112 bellen.
10:11

Auto op de kop, maar geen gewonden

Op de Europaweg in Doetinchem zijn twee auto's met elkaar in botsing gekomen. Door de klap is één van de voertuigen op de kop op het kruispunt terechtgekomen. Niemand is gewond geraakt bij het ongeluk.
De schade is aanzienlijk. Ook is er een stoplicht uit de grond gereden. De andere auto had lichte schade. Een berger zal de auto afslepen.
Er zijn meerdere mensen geweest die het ongeluk hebben gefilmd of de afzetting hebben genegeerd, zij kunnen een boete verwachten. Dat laat de politie ter plaatse weten.
Er raakte niemand gewond bij het ongeluk.
Er raakte niemand gewond bij het ongeluk. © 112Achterhoek-nieuws.nl/NewsUnited