Stedendriehoek

Opnieuw werkzaamheden op A1, duren ruim een jaar

Wegwerkzaamheden A1
Wegwerkzaamheden A1 © Omroep Gelderland
WILP - Rijkswaterstaat begint op 1 september aan een nieuw deel van de verbreding van de snelweg A1 tussen Apeldoorn en Deventer. Die verbreding is nodig om de economische gebieden in Oost-Nederland en het buitenland bereikbaar te houden. De werkzaamheden duren tot april 2025.
Het verkeer vanuit Apeldoorn rijdt vanaf vrijdag 1 september over drie versmalde en verlegde rijstroken tussen parkeerplaats De Paal en de afslag Twello. Ook wordt de weefstrook - een combinatie van een invoegstrook en uitvoegstrook - vervangen door afzonderlijke in- en uitvoegstroken.
Een week later rijdt het verkeer richting Apeldoorn over versmalde en verlegde rijstroken tussen Twello en parkeerplaats Vundelaar. Bij de werkzaamheden geldt een maximumsnelheid van 90 kilometer per uur.

Voor lange periode

De werkzaamheden duren jaren en het project is naar verwachting klaar in 2025. Daarna komt er even een eind aan de verbredingswerkzaamheden, die jaren in beslag hebben genomen. Projectleider Tonny Arissen van Rijkswaterstaat belooft dat de automobilisten erna - althans voorlopig - op dit gedeelte van de A1 even geen hinder zal zijn door wegwerkzaamheden.