Rivierengebied / Arnhem en omstreken

Topdrukte bij kerstpakkettenhandelaren, dit zijn de trends

In de kerstpakketten zitten dit jaar opvallend veel fleece-dekentjes.
In de kerstpakketten zitten dit jaar opvallend veel fleece-dekentjes. © ANP
ELST - Terwijl de kerstversiering nog veilig ligt opgeborgen op zolder, worden de kerstpakketten al ingepakt. Winterse pakketten worden in de zomermaanden besteld om werknemers in december een blijk van waardering te geven. De showrooms van alle kerstpakketleveranciers staan bomvol. "We hebben al meer dan 3.5 duizend kerstpakketten verkocht."

De winterbarbecue

Kerstpakketten in de zomer doen denken aan de pepernoten die rond september weer in de schappen liggen. Toch is het volgens kerstpakkettenleverancier René de Jong 'heel normaal'. Er zijn verschillende redenen waarom de kerstpakketten al zo vroeg worden besteld: "De belangrijkste reden is dat de meeste non-food artikelen uit het verre oosten komen, die moeten we op voorraad hebben."
De Jong vertelt over de trend van dit jaar in het kerstpakket: "We spelen dit jaar veelal in op de koude winterdagen, denk daarbij aan fleece-dekens. Maar we brengen ook de zomer naar de winter. Ook de winterbarbecue is populair."
Kerstpakketten trends

'Persoonlijk maken'

Inspelen op de koude winterdagen en de hoge gasprijzen, dat lijken de cadeau trends van dit jaar te zijn. Job Pater, kerstpakkettenleverancier uit Barneveld, ziet een andere trend. Namelijk het personaliseren van artikelen. "We zien de laatste jaren dat bedrijven steeds persoonlijker willen inkopen. Denk daarbij aan bidons met logo erop of een persoonlijk video." Verder ziet Pater ook dat de kerstpakketten niet meer uitgedeeld worden op kantoor, maar dat de pakketten vaker thuis worden afgeleverd.