Rijk van Nijmegen

Gelderse bruiloftsgasten gewond bij ongeluk in Cambodja

De Royal Gendarmerie in Chroy Neang Nguon, Cambodja.
De Royal Gendarmerie in Chroy Neang Nguon, Cambodja. © Google Maps
CHROY NEANG NGUON - Zeker vier mensen zijn zondag gewond geraakt toen zij te gast waren op een bruiloft in Cambodja. Volgens De Gelderlander zijn onder hen twee vrouwen uit Gelderland. Een woordvoerder van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kan dat in verband met privacywetgeving niet bevestigen.
Het incident gebeurde in het dorp Chroy Neang Nguon, in de noordelijke provincie Siem Reap. Volgens Cambodjaanse media reed een 41-jarige bruiloftsgast in beschonken toestand in op de feestlocatie. Lokale media schreven aanvankelijk dat dertien mensen door de aanrijding gewond raakten, maar daarvan zou geen sprake zijn volgens het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Video

Op beelden die gedeeld zijn door de Cambodjaanse krant Khmer Times is te zien dat de bruid als een van de eersten wordt aangereden door de auto. Waarom de chauffeur inreed op de mensen is niet duidelijk. Lokale media schrijven dat de man achter het stuur beschonken was.
Volgens de NOS raakten zowel de bruid als de bruidegom gewond. Het is onduidelijk of de bruid een van de Gelderse vrouwen is. Gasten zouden de dronken bestuurder hebben overmeesterd en hem hebben overgedragen aan de politie.

Lichtgewond

Volgens de woordvoerder van het ministerie raakten de vier slachtoffers lichtgewond en zijn zij in het ziekenhuis behandeld aan hun verwondingen. Vanochtend lag nog één van hen in het ziekenhuis, aldus de woordvoerder.