Rijk van Nijmegen

Bruls nieuwe lijsttrekker van het CDA? 'Ik weet van niets'

Burgemeester Bruls tijdens De week van Gelderland (archief).
Burgemeester Bruls tijdens De week van Gelderland (archief). © archief Omroep Gelderland
NIJMEGEN - De populaire CDA-politica Mona Keijzer heeft haar lidmaatschap van de partij opgezegd. Volgens betrokkenen is de mogelijke aanstelling van de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls als nieuwe lijsttrekker de druppel die de emmer doet overlopen. Bruls zelf zegt van niets te weten.
Bronnen vertellen dat met name CDA-minister Hugo de Jonge een stevige lobby voor het lijsttrekkerschap van Bruls zou hebben gevoerd. Ook voorzitter Huibers zou Bruls wel zien zitten.
Met name de manier waarop CDA-voorzitter Hans Huibers haar kritiek op Bruls afserveerde zou bij Keijzer in het verkeerde keelgat zijn geschoten. "Het voelt niet meer als mijn partij", zou ze hebben gezegd. "Ik heb genoeg gedaan."

Bruls: wat mij betreft niet aan de orde

Burgemeester Bruls zegt in een reactie tegen Omroep Gelderland dat de uitspraken van Mona Keijzer voor hem nieuw zijn. "Als ze daadwerkelijk weggaat, vind ik dat jammer", voegt hij eraan toe.
Of Bruls daadwerkelijk is gepolst als nieuwe CDA-lijsttrekker voor de komende verkiezingen, blijft ongewis: "Dit nieuws zegt mij niets en het is wat mij betreft niet aan de orde. Erover speculeren heeft ook weinig zin."