Arnhem en omstreken / Achterhoek

Volgende week mogelijk 30 graden

Zwempret in Dreumel.
Zwempret in Dreumel. © Archief
ARNHEM - Na de heftige regenbuien van de afgelopen dagen, gloort er voor de zonaanbidder wat moois aan de horizon.
In Borculo en op andere plekken in de Achterhoek werden donderdag grote hoeveelheden regen gemeten, her en der viel maar liefst 90 millimeter. Het is nog niet voorbij met al die regen, maar het zomerse weer komt eraan.

Morgen nog hoosbuien en onweer

"Morgenochtend wordt het iets beter", zegt Roosmarijn Knol van Weerplaza. "Vooral in de ochtend is er een afwisseling tussen zonneschijn en stapelwolken. Maar 's middags komen er toch weer een paar zomerse hoosbuien in ontwikkeling. En daarbij kan het ook nog gaan onweren. Er staat een sterke noordwestenwind en het wordt maximaal 20 graden."

Het weekend wordt nog slechter

Het weekend voorspelt ook weinig goeds. Het kan in grote delen van Gelderland flink gaan regenen en de maximumtemperatuur zal rond de 18 graden liggen. "Ik zou aanraden om een binnenactiviteit te zoeken. Ga naar de film of op de koffie bij je schoonouders", stelt de weervrouw.

Volgende week zomers warm

Daarna wordt het langzaam beter. "De wind gaat volgende week naar het zuidwesten draaien, waardoor er warmere lucht deze kant op komt. Hoe warm het precies gaat worden is nog afhankelijk van de sterkte van de wind. Gaat het helemaal top, dan kan het 30 graden worden. Blijft het wisselvallig, dan wordt het zo'n 25 graden. Het zal in ieder geval een stuk beter worden dan komend weekend."