Gelderse Vallei

Kleine campings balen van regen: 'Veel annuleringen'

© ANP
© ANP
TERSCHUUR - Het is al dagenlang slecht weer en voorlopig komt daar nog geen verandering in. Dat betekent slecht nieuws voor de campings in onze provincie. Vooral de kleine merken een terugloop in het aantal gasten. "Gelukkig een goede lente gehad."
Thijmen van Voorthuizen van boerencamping Nieuw Hof wil het vooralsnog niet dramatiseren. Zijn camping in Terschuur heeft vijfentwintig kampeerplaatsen, waarvan er momenteel zo'n vijftien gevuld zijn. "Normaal zijn we rond deze tijd van het jaar volgeboekt. Je kunt wel merken dat het aantal boekingen vanwege de regen nu aan het teruglopen is. Mensen zitten toch niet te wachten op dit slechte weer."
De campingeigenaar ontkomt dan ook niet aan gasten die hun boeking annuleren. "Je ziet wel dat er nu mensen zijn die besluiten om te annuleren vanwege het weer, dat kan bij ons gewoon kosteloos. Dat is nou eenmaal hoe wij hier werken. Op een ander moment komen ze dan vaak alsnog."
Kijk hoe nat het is op boerencamping Nieuw Hof:
Veel annuleringen

'Niks veranderen'

Bij de Stichting Vrije Recreatie (SVR) met 2000 aangesloten kleinschalige campings zien ze dezelfde trend. "Normaal is het een stuk drukker in het hoogseizoen. We horen van veel aangesloten campings dat er nu veel mensen besluiten om toch niet te gaan, vanwege het slechte weer. Gelukkig hebben we een goede lente gehad waarbij veel campings volgeboekt zaten, maar helaas kunnen wij ook niks veranderen aan het huidige weer", laat een woordvoerder namens SVR weten.

'Graag op vakantie'

Toch hebben niet alle campings last van een terugloop van vakantiegasten door het slechte weer. Op veelal de grotere campings in onze provincie merken ze vooralsnog vrij weinig. Bij Recreatiepark De Boshoek in Voorthuizen zit de camping net als andere jaren gewoon volgeboekt. "We merken op ons park geen terugloop ten opzichte van andere jaren. Het is hier momenteel even druk en we merken dat onze gasten ondanks het weer graag op vakantie willen", laat een woordvoerder van het park weten.
Erik van Doorn van Camping en Vakantiepark De Zanderij in Voorthuizen schetst hetzelfde beeld. "Veel van onze accommodaties en campingplekken worden al ver van te voren geboekt. We zitten dus gewoon vol en ondanks het weer heb ik hier nog geen slecht woord gehoord van onze gasten."
Mocht je als gast op een van deze twee campings een paar dagen van tevoren willen annuleren vanwege het slechte weer dan betaal je alsnog het volledige boekingsbedrag.