Stedendriehoek / Noord-Veluwe

Wie wil er nou vier dagen fietsen in noodweer?

De Fietsvierdaagse Achterhoek is van start
De Fietsvierdaagse Achterhoek is van start © Omroep Gelderland
LAREN - Voorspellingen van 30 millimeter regen, code geel, onweer, hagel. Allemaal redenen om binnen te blijven. Maar in Laren zijn toch heel wat vermetelen begonnen aan de Fietsvierdaagse Achterhoek. "Wind of regen, niets houdt ons tegen."
De over het algemeen oudere deelnemers aan de Vierdaagse laten zich niet afschrikken door de weersvoorspellingen. "We laten ons er niet door weerhouden. We hebben al heel vaak meegedaan aan fietsvierdaagses. Meestal is er maar één dagje regen, dus we gaan voor een mooie dag. We fietsen gewoon tussen de buien door."

Code geel

Een vrouw in een geel regenjack deinst niet terug voor slecht weer. "Niet vanwege code geel hoor, dat is toevallig. We hopen dat het weer meevalt, maar we gaan er gewoon voor. De berichten waren niet best, maar het valt nu allemaal wel mee. Het is leuk hier, we doen voor de dertiende keer mee. Maar dat brengt vast geen ongeluk."

Goed humeur

Jaap de Boer, voorzitter van de Fietsvierdaagse, weet dat het weer altijd een factor is. "Ik ben blij dat het droog was bij de start. Er is slecht weer voorspeld, maar we hebben een heel goed humeur en we zeggen: wind of regen, niets houdt ons tegen."
"We hebben een schuiltent, we hebben warme koffie. Zeker tachtig procent rijdt op een e-bike. En iedereen draagt een helm. Mensen willen veilig uit en thuis zijn."

Helm met intercom

Een echtpaar komt met hele speciale helmen. "We fietsen met z'n tweeën en er zit een intercom in. We kunnen tot een kilometer afstand met elkaar praten. Als we in een grote stad fietsen, heeft zij de navigatie erop. En dan zegt ze links of rechts, dat gaat helemaal goed."
Kijk hoe deelnemers het slechte weer trotseren:
Deelnemers Fietsvierdaagse deinzen niet terug voor slecht weer