liveblog | 28 juli

Persoon door politieteam uit woning gehaald • ravage op A1 door ongeval

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 28 juli, 22:09 uur
22:09

Bedolven onder 'schoolboeken'

Bij het postsorteercentrum in Zaltbommel kwam vrijdagavond een persoon bij het lossen onder de lading van een vrachtwagen terecht. Mogelijk ging het om de chauffeur van de combinatie. Die vervoerde vermoedelijk schoolboeken. Hulpdiensten haalden het slachtoffer onder de lading vandaan. Per ambulance ging het slachtoffer naar het ziekenhuis.
De lading waaronder het slachtoffer terechtkwam.
De lading waaronder het slachtoffer terechtkwam. © Meesters Multi Media
19:24

Inval in woning

De Dienst Speciale Interventies van de politie heeft vrijdag in de Mariënburgstraat in Nijmegen iemand uit een woning gehaald. Dit gebeurde rond 17.45 uur. Volgens een correspondent ging de arrestant in een ambulance onder begeleiding van de politie naar het ziekenhuis. Meer gegevens ontbreken.
De inval in Nijmegen.
De inval in Nijmegen. © Persbureau Heitink
13:35

Lange file door aanrijding op A1

Door een aanrijding tussen twee vrachtwagens en twee personenauto's staat vrijdag aan het begin van de middag een lange file op de A1 tussen Apeldoorn en Lochem. Er werden twee rijstroken afgesloten vanwege de afhandeling van het ongeval.
Volgens een fotocorrespondent vermoedt de politie dat een zwarte personenauto van rijstrook wilde wisselen en daarbij een blauwe vrachtwagen raakte. De zwarte auto raakte in een slip en kwam voor een rode vrachtauto terecht. Die wilde de auto ontwijken, maar raakte het voertuig alsnog. De wagen schoot daarna door tegen de vangrail.
Een tweede personenauto die naast de rode vrachtauto reed, kwam in een fuik te zitten tussen de vrachtauto en de vangrail. De bestuurder kon net voorkomen dat de auto vol geraakt werd.
Op de plek van het ongeval is het een ravage. Ook de vangrail raakte zwaar beschadigd. Volgens de correspondent is niemand gewond geraakt bij het ongeluk.
De zwarte personenauto belandde tegen de vangrail
De zwarte personenauto belandde tegen de vangrail © Rens Hulman/NewsUnited
13:00

Douane valt uitzendbureau binnen

De douane deed vrijdagochtend bij een uitzendbureau aan de Margrietstraat in Groesbeek een 'controle op accijns'. Dat is een vorm van indirecte belasting die wordt geheven op de verkoop van bepaalde goederen.
De brandweer werd opgeroepen om het rolluik open te maken. Volgens een fotocorrespondent ter plaatse duurde het daarna nog een half uur voordat een slotenspecialist de voordeur had geopend.
Behalve de douane was ook de politie aanwezig. Volgens omstanders is de eigenaar op vakantie.
Kijk naar de beelden:
Controle bij uitzendbureau Groesbeek
09:00

Politie zoekt oplichter

07:00

Stro-opslag gaat in vlammen op

Bij een boerderij aan de Scherpenzeelseweg in Barneveld heeft vannacht een flinke brand gewoed. Volgens de brandweer ging hem om een stro-opslag die in lichterlaaie stond.
De brand brak rond 2.45 uur uit. De brandweer schaalde al snel op en liet ook een watertankwagen uitrukken.
De brandweer had het vuur snel onder controle, maar had daarna nog uren nodig om de stro goed uit elkaar te trekken en af te blussen. Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend.
Kijk naar beelden van de brand:
Stro-opslag gaat in vlammen op