Stedendriehoek

Arrestant overlijdt, Rijksrecherche zoekt getuigen

Het politiebureau in Apeldoorn.
Het politiebureau in Apeldoorn. © Luciano de Graaf
APELDOORN - In het onderzoek naar de dood van een arrestant in Apeldoorn is de Rijksrecherche nog op zoek naar getuigen. De man werd zondagmiddag aangehouden omdat hij zich verward gedroeg. Hij overleed later.
Om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van wat er die dag precies is gebeurd, is de Rijksrecherche op zoek naar getuigen die zich nog niet gemeld hebben. Ook is de Rijksrecherche nog op zoek naar mensen die in het bezit zijn van beelden.

Overleden op politiebureau

Volgens het OM werd de 38-jarige Apeldoorner zondagmiddag aangehouden omdat hij zich verward gedroeg. "De man is meegenomen naar het politiebureau. Daar aangekomen werd hij onwel. Reanimatie baatte helaas niet meer, de man is ter plekke overleden", zo meldt het Openbaar Ministerie in een bericht waarin de oproep naar getuigen staat.
Bij dit soort incidenten doet de Rijksrecherche altijd onderzoek. Die onderzoeken zijn onafhankelijk van de politie en staan onder leiding van een officier van justitie van het Openbaar Ministerie.
Het onderzoek van de Rijksrecherche moet zo nauwkeurig mogelijk in kaart brengen wat er voor, tijdens en na de aanhouding van de man gebeurd is.

Veel getuigen

Volgens het Openbaar Ministerie waren tijdens de aanhouding van de man veel mensen in de buurt. De Rijksrecherche wil graag met hen in contact komen omdat ze mogelijk iets gezien hebben of beelden hebben gemaakt.
Zolang het onderzoek loopt, doet het Openbaar Ministerie verder nog geen mededelingen over de stand van zaken van het onderzoek.