Stedendriehoek

Harde crash met auto, bestuurder spoorloos

De auto is fors beschadigd.
De auto is fors beschadigd. © Luciano de Graaf
TERWOLDE - Een raadsel bij Terwolde. Tussen die plaats en Deventer heeft de politie in de nacht van woensdag op donderdag een gecrashte auto gevonden op de Bandijk. De auto ligt tientallen meters van de weg op zijn kant tegen een boom. Van een bestuurder ontbreekt ieder spoor.
Het is niet duidelijk hoe de auto van de weg is geraakt, maar het voertuig ligt flink in de kreukels. De wagen heeft een wit kenteken.

Zoektocht

Volgens een correspondent ter plaatse zijn de hulpdiensten hard op zoek geweest naar de bestuurder. Volgens hem is er met honden, nachtkijkers en warmtebeeldcamera's in de omliggende weilanden gezocht. Er wordt niet uitgesloten dat er meerdere mensen in de auto zaten. Gezien de impact van de crash, is het mogelijk dat er gewonden zijn.
Volgens de correspondent heeft de politie zeker een anderhalf uur gezocht. Meer dan een petje werd niet gevonden, zo stelt hij. De politie doet verder onderzoek. Ze roepen getuigen op of mensen die iets meer weten zich te melden.
De auto is inmiddels weggetakeld.

Ander ongeval

Eerder op de avond was er ook al een eenzijdig ongeval op de Bandijk bij Terwolde. Daar is de bestuurder wel aangetroffen door de politie. Dat ging om een man van 19 jaar oud uit Deventer. Hij had teveel gedronken en verloor de macht over het stuur, zo meldt de politie.