Gelderland

Agressieve honden vallen mensen aan

Een Amerikaanse Stafford
Een Amerikaanse Stafford © archief Pexels
RHEDEN - De politie is op zoek naar getuigen van een heftig incident in Rheden. Ter hoogte van de Beatrixlaan zijn twee mensen gebeten door zeer agressieve honden. Dat gebeurde al op zondag 9 juli, maar is nu pas bekend geworden.
Het incident dat tussen 19.15 en 19.45 uur plaatsvond, maakte veel indruk op Rhedenaren in de buurt. Mediapartner Studio Rheden meldt dat mensen met stokken over straat liepen en ook was er een hoop gegil en geschreeuw te horen van mensen die overstuur waren.

Loslopende agressieve honden

Volgens de politie zijn er twee honden op straat terechtgekomen in de buurt van de Emmaweg, Beatrixlaan en de Broekveldseweg. Die hebben daar twee andere honden aangevallen, die daarbij bijtwonden opliepen.
Daarnaast zijn er ook twee personen gebeten door de honden. Een van hen is voor de zekerheid naar de huisarts gegaan, maar in beide gevallen zou het gaan om lichte verwondingen.

Amerikaanse Stafford

Volgens buurtbewoners gaat het hier om de Amerikaanse Stafford, een kruising tussen de bulldog en de terriër. Deze gespierde, kortharige honden kunnen in vergelijking met andere rassen eerder agressief gedrag vertonen.
Op de melding kwamen vier politieauto's af omdat de agressieve honden vrij rondliepen en andere honden en dus ook mensen aanvielen.

Meningsverschil

Waarom de honden los op straat liepen, wordt nog onderzocht. Volgens omwonenden zou het om een meningsverschil gaan tussen de eigenaar van de honden en andere buurtbewoners. Mensen zouden veel last hebben van de hard blaffende, agressieve honden en de eigenaar. Vooralsnog zijn er geen aanhoudingen verricht.
De politie is na het incident meteen een buurtonderzoek gestart. Ze is op zoek naar camerabeelden en getuigen die de honden hebben zien lopen. Daarnaast wil de politie weten wie de bijtincidenten heeft gezien of andere aanvullende informatie heeft.