Arnhem en omstreken

Celstraffen voor geweld tegen politie op illegaal bunkerfeest

Agenten bij de bunker in de Arnhemse bossen.
Agenten bij de bunker in de Arnhemse bossen. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Drie mannen moeten de cel in voor geweld tegen agenten op het illegale bunkerfeest in de Arnhemse bossen tijdens de jaarwisseling van 2020 naar 2021. Toen de politie op het feest arriveerde, sloeg de sfeer om en vlogen stenen en flessen door de lucht. Een aantal agenten raakte gewond.
Drie mannen moesten voor de rechter verschijnen wegens hun aandeel in het geweld. Zij waren bezoekers van het illegale feest in een verlaten bunker aan de Koningsweg. Het feest was onder meer illegaal omdat er toen strenge coronamaatregelen van kracht waren.
De drie gaven voor de rechter toe bij het feest te zijn geweest, maar ontkenden met voorwerpen te hebben gegooid. Toch acht de rechtbank bewezen dat een 34-jarige man uit Leersum een steen gooide en daarmee een agent in het gezicht raakte. De man krijgt twaalf maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk.
Een 31-jarige man uit Hapert raakte volgens rechters eveneens een agent met een steen. Voor dat feit - en voor belediging - legt de rechtbank hem vijftien maanden cel op, waarvan zes voorwaardelijk.
Een 36-jarige Leidenaar krijgt 'maar' drie dagen cel. De rechtbank spreekt hem wegens onvoldoende bewijs vrij van geweldsmisdrijven. De man verzette zich wel tegen zijn aanhouding, wat hem dus een korte celstraf oplevert.