Gelderland

Dit kan je in Gelderland doen als het tijdens je vakantie regent

Een subtropisch zwembad is altijd een goed idee op een druilerige dag.
Een subtropisch zwembad is altijd een goed idee op een druilerige dag. © ANP
Dikke kans dat je op dit moment of ergens in de komende weken zomervakantie hebt. En ook de kans dat het weer niet zo zomers is als je wilt, is groot. Toch betekent dat niet dat je vakantie in het water valt. Dit kan je doen om toch een leuke vakantie in Gelderland te houden.
In onze provincie stikt het van de musea. Met regen is het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem niet per se de juiste keuze, maar ook daar is genoeg ruimte om even te schuilen tijdens een bui. Als we afgaan op TripAdvisor zijn verder het Kröller-Müller Museum in Arnhem, Paleis Het Loo in Apeldoorn (inclusief het Juniorpaleis) en het Airborne Museum in Oosterbeek populaire uitjes.
Wil je juist naar een wat kleiner en misschien wat minder toeristisch museum? Denk dan eens aan het Museum Gebroeders Van Lymborch Huis in het centrum van Nijmegen, waar je een inkijkje krijgt in de kunst van de middeleeuwen. Of reis af naar het oosten van Gelderland voor Villa Mondriaan in Winterswijk. Beleven hoe het is om niet te kunnen zien? Ga naar het MuZIEum in Nijmegen. Of iets heel anders: het Brandweermuseum in Borculo of het Tegelmuseum in Ede.

En voor de kinderen?

Een zwembad in duiken is natuurlijk altijd lekker in de zomer, maar als het regent kun je beter een binnenbad opzoeken. Volgens de reisadviseurs van Travsl.nl kan je in onze provincie dan het beste een duik nemen bij Marveld in Groenlo, Aquacentrum Malkander in Apeldoorn, De Schaeck in Twello, De Meerval in Wijchen of het Bosbad in Putten.
Verder zijn er ook genoeg andere leuke zomeractiviteiten in Gelderland, die ook geschikt zijn voor regenachtig weer. Leer deftige manieren tijdens een prinsen- en prinsessencursus op kasteel Rosendael. Krijg alles te weten over het klimaat en de aarde bij GeoFort in Herwijnen. Wisselvallige dag met regen en zon? Ga naar De Spelerij - De Uitvinderij in Dieren, met leuke activiteiten binnen én buiten. Weten hoe de kinderen vroeger speelden? Neem je kinderen dan eens mee naar het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur.

Goedkoop vermaak voor thuis

De zomervakantie van je kind duurt minimaal zes weken. Dan is het natuurlijk onmogelijk om elke dag op pad te gaan om ze te vermaken. Geen probleem, want er zijn ook genoeg dingen die je kunt doen, zonder dat het je geld kost.
Ga bijvoorbeeld naar de bieb. Kinderen kunnen in Nederland gratis lid worden en vaak zijn er ook leuke dingen te doen. Neem vervolgens een grote stapel boeken mee naar huis om lekker te lezen. Of duik samen de keuken in om te bakken of zelf een high tea te maken. Of houd je eigen bioscoopdag met een filmmarathon en zelfgemaakte popcorn.