liveblog | 26 juli

Politieauto vliegt in brand • gewonden bij ernstig ongeval

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 26 juli, 20:50 uur
woensdag 26 juli
20:50

Politieauto vliegt in brand

Op de Oostzeestraat in Zutphen is woensdagavond een politieauto uitgebrand. Volgens een fotocorrespondent ter plaatse waren de twee agenten op weg naar een spoedmelding toen ze een geluid hoorden onder de motorkap. Kort daarna zou de wagen in brand zijn gevlogen.
De brandweer heeft het vuur geblust. Van het dienstvoertuig is niet veel meer over. De agenten kwamen met de schrik vrij.
De brandweer is aan het nablussen
De brandweer is aan het nablussen © Ewan Spit / Persbureau Heitink
20:45

Agressieve honden vallen mensen aan

De politie is op zoek naar getuigen van een heftig incident in Rheden. Ter hoogte van de Beatrixlaan zijn twee mensen gebeten door zeer agressieve honden. Dat gebeurde al op zondag 9 juli, maar is nu pas bekend geworden.
Een Amerikaanse Stafford
Een Amerikaanse Stafford © archief Pexels
18:30

Gewonden bij ernstig ongeval

In Bennekom is woensdagmiddag een ernstig ongeluk gebeurd. Een motorrijder kwam op de hoek van de Molenstraat en de Schapenoordseweg in botsing met een scootmobiel.
Beide bestuurders raakten daarbij gewond. Volgens een fotocorrespondent ter plaatse zijn de slachtoffers per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Er was ook een traumahelikopter opgeroepen. Die landde bij zalencentrum de Brink.
Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet bekend.
In Bennekom is woensdagmiddag een ernstig ongeluk gebeurd.
In Bennekom is woensdagmiddag een ernstig ongeluk gebeurd. © 112NieuwsWageningen/Persbureau Heitink
17:33

Politie Tiel waarschuwt

17:15

Kettingbotsing op N348

Op de provinciale weg N348 bij Spankeren zijn woensdagmiddag drie voertuigen auto's op elkaar gebotst.
Het ging mis rond 15.50 uur. vermoedelijk zagen twee bestuurders niet dat de auto vóór hen afremde, met een kettingbotsing tot gevolg.
Ambulancepersoneel onderzocht de betrokkenen, maar niemand hoefde naar het ziekenhuis. De weg was tijdelijk afgesloten.
De gebotste auto's bij Spankeren.
De gebotste auto's bij Spankeren. © Persbureau Heitink
16:00

Winkelbrand Arnhem niet aangestoken

De brand die afgelopen vrijdag woedde in twee winkels in de Arnhemse wijk Presikhaaf, is ontstaan door een technisch mankement. Dat meldt de politie woensdag. Die sluit brandstichting uit.
Het vuur woedde in de DekaMarkt en een naastgelegen bloemenwinkel. Het blok met 18 woningen aan de Vrij Nederlandstraat werd ontruimd. Een buurman die benedenburen waarschuwde, ademde rook in en moest naar het ziekenhuis.
Bij de brand kwam veel rook vrij
Bij de brand kwam veel rook vrij © Persbureau Heitink