Gelderse Vallei / Arnhem en omstreken

A12 weer vrij na dodelijk ongeluk

De A12 is volledig afgesloten tussen Utrecht en Arnhem
De A12 is volledig afgesloten tussen Utrecht en Arnhem © Persbureau Heitink
EDE - Op de A12 tussen Ede en Oosterbeek is dinsdag in de richting van Arnhem een ernstig ongeluk gebeurd. Daarbij is iemand overleden. Dat bevestigt de politie.
Rond 12.15 uur is er een botsing geweest tussen een vrachtwagen en een personenauto, meldt een videocorrespondent. Politie, brandweer en meerdere ambulances gingen daarop met spoed te plaatse.
Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet bekend. De politie doet nog geen verdere mededelingen over het slachtoffer. "Op dit moment is het onderzoek naar de identiteit van de overleden persoon nog volop bezig. We verwachten daar vandaag geen updates over te kunnen geven", aldus een woorvoerder.

A12 tot 18.00 uur dicht

De A12 richting Arnhem was tussen Utrecht en Ede tot 18.30 uur volledig afgesloten. Volgens Rijkswaterstaat moest de vangrail worden gerepareerd en was bij het ongeval diesel op de weg gekomen.
In de richting van Utrecht stond ook file omdat daar de linkerrijstrook dichtzat vanwege de beschadigde middengeleider.

Verkeer wordt omgeleid

Verkeer richting Arnhem werd omgeleid via Apeldoorn, over de A30, A50 en de A1. Verkeer richting Oberhausen kreeg het advies om te rijden via Nijmegen/Keulen (A50, A73, A77, A57 (D)).
Kijk naar beelden van de plek van het ongeval:
Persoon overleden bij ongeluk op A12