Arnhem en omstreken

Beroerde nacht voor honderden Arnhemmers

Dit is de boosdoener.
Dit is de boosdoener. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De bewoners van bijna 300 appartementen in Arnhem hebben afgelopen nacht een slechte nachtrust gehad. In de onderliggende parkeergarage heeft de hele nacht een brandalarm geloeid.
Update: Rond 11.30 uur is het gelukt om het alarm uit te schakelen.
Het gaat om een brandalarm in de parkeergarage. Die garage wordt beheerd door APCOA. Zij zeggen dat er hard wordt gewerkt om het alarm uit te krijgen, maar dat was rond 10.00 uur nog niet gelukt. "Het loeit nog steeds, toen wij hier om 08.00 uur aankwamen, was het geluid er al", meldt een medewerker van de tandartsenpraktijk bij de parkeergarage.
Een van de bewoners van de appartementen boven de garage is onze radiopresentator Frank van Dijk. Hij meldt dat het alarm al sinds 01.30 uur, onafgebroken, loeit. Daarbij wordt ook de tekst omgeroepen: "Attentie, attentie, verlaat het gebouw via de nooduitgang."
Honderden Arnhemmers wakker gehouden

Via uitgang naar binnen

De parkeergarage, die grenst aan de supermarkt Albert Heijn, is deels afgesloten. "Verkeer kan nu via de uitgang naar binnen rijden, dit is een noodoplossing", vertelt Daphne Hendriks, manager operations van de supermarkt. Zij woont zelf ook in een van de appartementen boven de garage. "Het was inderdaad een korte nacht. Leuk is anders."
Volgens een andere bewoner van het complex gaat het alarm met enige regelmaat af. "Soms ook wel urenlang."
Volgens APCOA is het nog niet duidelijk waarom het brandalarm afging. "Dat kan met een brandalarm altijd gebeuren."