Arnhem en omstreken

Naar Burna Boy in GelreDome? Zo kom je er op tijd

Naar Burna Boy in GelreDome? Zo kom je er op tijd
Naar Burna Boy in GelreDome? Zo kom je er op tijd
ARNHEM - Teleurgestelde, maar ook woedende gezichten bij het afgelaste concert van Burna Boy in GelreDome vorige maand. Vanavond heeft de rapper de kans om het goed te maken met zijn fans, want dan staat de herkansing gepland. Om 17.00 uur begint het voorprogramma dus in de loop van de middag kan het al druk worden op de wegen rondom het Arnhemse stadion.
Hoewel het concert dit keer niet is uitverkocht, worden er tienduizenden fans verwacht. De meesten komen met de auto waardoor er opstoppingen kunnen ontstaan rondom GelreDome. Wie Arnhem inrijdt, wordt daar al dagen voor gewaarschuwd. Op meerdere plekken staan verkeersborden met de tekst: 'Drukte verwacht vanwege evenement op 23 juli'.
De vorige keer leek die drukte overigens mee te vallen. Toen stond het vooral vast op direct omliggende wegen zoals de A325, de Pleijroute (N325) en de aansluitende Batavierenweg.
Wie vandaag niet naar de show van de Nigeriaanse zanger gaat, kan die wegen in de namiddag en vooravond het beste mijden. Ook rond 22.00 uur kan je beter niet in de buurt van GelreDome komen, want dan is het concert waarschijnlijk afgelopen en gaat iedereen huiswaarts.

'Kom op tijd'

De organisatie achter het concert, BonBon Entertainment, vraagt bezoekers om op tijd te komen om zo lange rijen te voorkomen. Bezoekers die niet per se met de auto op pad hoeven, kunnen beter de fiets of het OV pakken.
Vanwege de no-show vorige maand krijgen bezoekers gratis vervoer naar GelreDome. Er gaan bussen vanuit zeven grote steden in het land. Via de website van de organisator kon je je daar voor inschrijven. Vanaf Arnhem C.S. rijden ook verschillende buslijnen naar het stadion.
Om vertraging te voorkomen, kun je ook met een (OV-)fiets naar het concert gaan. Bij GelreDome zijn genoeg parkeerplekken voor fietsen en scooters.
Kom je toch met de auto en heb je geen zin om ver te lopen? Dan kan je voor 13,75 euro online een parkeerticket kopen. Op het terrein zelf kost hetzelfde kaartje 20 euro.
Burna Boy kwam eind vorige maand wel opdagen op festival Down The Rabbit Hole in Beuningen en gisteravond gaf de Nigeriaan op Twitter aan al in Nederland te zijn en zin te hebben in de show van vanavond. Het lijkt er dus op dat het concert dit keer wel doorgaat.