Arnhem en omstreken

Burgemeester legt dwangsom op nadat SP bier dronk op terras Peter Gillis

SP-raadsleden op het terras van Vakantiepark Arnhem van Peter Gillis dat gesloten zou moeten zijn.
SP-raadsleden op het terras van Vakantiepark Arnhem van Peter Gillis dat gesloten zou moeten zijn. © Still van Gerrie Elfrink op Twitter
ARNHEM - De Arnhemse SP-raadsleden Gerrie Elfrink en Sarah Dobbe zijn zaterdagavond een biertje en een koffie gaan drinken op het terras op het Vakantiepark Arnhem van Peter Gillis, waarvan de horecavergunning was ingetrokken. Dat terras bleek gewoon geopend. De burgemeester stuurde daarop zaterdag handhavers naar het terras, aldus de burgemeester zaterdagavond laat.
De burgemeester had de horecavergunning van de bekende ondernemer ingetrokken. In een selfiefilmpje met geheven glas op Twitter vroeg SP-man Elfrink aan burgemeester Ahmed Marcouch wat die daaraan wilde gaan doen.
Marcouch laat zaterdagavond weten dat het terras na het bezoek van de handhavers wél gesloten is, en gesloten moet blijven. "Dit horecaterras hoort dicht te zijn. De overtreding is geconstateerd en er is een proces verbaal opgemaakt. De dwangsom van 10.000 wordt opgelegd. We zullen volop blijven controleren en zo nodig beboeten. Blijft het zich herhalen dan zullen we het terras kunnen sluiten."