Arnhem en omstreken

Komt Burna Boy opdagen? Drukte verwacht rond Arnhem voor concert

De vorige keer kwam Burna Boy niet opdagen
De vorige keer kwam Burna Boy niet opdagen © RTV Connect/Tian van der Snee
ARNHEM - Wie richting Arnhem rijdt, heeft de waarschuwingsborden misschien al gezien: 'Drukte verwacht vanwege evenement op 23 juli'. De Nigeriaanse zanger Burna Boy treedt zondagavond namelijk op in een bijna uitverkocht Gelredome, nadat hij vorige maand verstek liet gaan bij zijn eigen concert.
Omdat tienduizenden fans van de zanger zondagavond opnieuw naar Arnhem trekken, kan het druk worden in en rondom Arnhem. Vanwege de no-show vorige maand, krijgen bezoekers morgenavond gratis vervoer naar GelreDome. Er gaan bussen vanuit zeven grote steden in het land. Wie met de auto gaat, moet rekening houden met vertraging. Bij eerdere drukbezochte shows ontstond namelijk een verkeersinfarct in de stad waarbij mensen uren vaststonden.
De organisatie achter het concert, BonBon Entertainment, vraagt bezoekers om op tijd te komen. "We verwachten grote drukte en willen dat het proces zo soepel mogelijk voor iedereen verloopt. Door vroeg te komen, kun je lange rijen voorkomen." Om die reden gaan de deuren van de GelreDome al om 17.00 uur open en begint het voorprogramma ook dan al. Burna Boy wordt om 19.45 op het podium verwacht. Het concert is waarschijnlijk rond 22.00 uur afgelopen.

Vlucht te laat

Duizenden bezoekers van het concert op 17 juni hadden ter plekke al uren gewacht op de zanger, toen de show alsnog werd geannuleerd. Reden: de vlucht van de zanger was te laat. Burna Boy liet daarna via social media weten dat hij het concert snel zou inhalen. Begin juli was hij ook nog headliner op festival Down The Rabbit Hole.
De Afrikaanse zanger, die eigenlijk Damini Ebunoluwa Ogulu heet, is wereldwijd populair. Zijn nummers worden maandelijks door meer dan 19 miljoen mensen beluisterd op Spotify. Hij werkte al samen met grote artiesten als Ed Sheeran en Stormzy.
Deze clip op YouTube werd al meer dan 214 miljoen keer bekeken: