Rijk van Nijmegen

Deze lopers haalden de 4Daagse-finish op het nippertje: 'Enorm opgelucht'

Deze wandelaars waren net op tijd.
Deze wandelaars waren net op tijd. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Het is 20 seconden over zes, en toch rent onze verslaggever Richard van der Made nog achter een wandelaar aan. Hij is eigenlijk te laat, zoekt nog naar een bureau waar hij zichzelf kan afmelden om zo toch het felbegeerde kruisje op te halen. En het lukt. Eigenlijk is hij te laat, maar de feestvreugde is enorm. En hij was niet de enige die net op tijd was.
"Ik ben mijn kaart kwijt, shit", roept Hans Gommers uit Nijmegen. "Even later lacht hij. Nee hoor, geintje. Het was in één woord fantastisch deze 4daagse. Ik ben nu echt net op tijd, het is één voor zes. Maar ik heb hem binnen, voor de tweede keer."
Ook Guus Groenen uit Nijmegen komt net op tijd. En dat is maar goed ook, want hij wil recordloper aller tijden worden. "Ik heb heel fijn gelopen, dit was mijn 40e keer. Ik ben als jongste deelnemer begonnen, als 11 jarige. Ik ben nu 53 en heb hem altijd uitgelopen." Dit jaar dus echt op het nippertje, waarmee Guus de 40e keer voltooide. Wat hem betreft komen er nog velen bij. "Ja, ik ben Nijmegenaar he, dus ik moet recordloper Bert van der Lans opvolgen."
De laatste wandelaars zijn nipt op tijd

20 seconden over tijd

Onze verslaggever Richard van der Made rende ook nog achter een wandelaar aan. "Ik ben een beetje te laat op gang gekomen en heb het wat onderschat vandaag. Ik dacht een paar minuten van tevoren dat ik het nog wel zou halen, maar toen moest ik wel even wat harder gaan rennen. Ik ben enorm opgelucht dat ik het gehaald heb."
Richard rent achter een van de laatste wandelaars aan.
Richard rent achter een van de laatste wandelaars aan. © Omroep Gelderland
En dat rennen was niet voor niets, zag onze verslaggever. "Hij was eigenlijk 20 seconden te laat, maar hij kreeg het nog voor elkaar en daarna ging de scanapparatuur meteen uit."