Arnhem en omstreken

Lange wachtrijen voor de eerste K-Popwinkel van Nederland

Lange wachtrijen voor de eerste K-Popwinkel van Nederland
Lange wachtrijen voor de eerste K-Popwinkel van Nederland
ARNHEM - Een enorme rij midden in het centrum van Arnhem voor een winkel waar maar tien mensen tegelijk naar binnen kunnen. De eerste K-Popwinkel van Nederland is op de eerste dag enorm populair.
Een uur na openingstijd staan er nog 120 mensen in de rij, vooral scholieren. De wachttijd loopt op tot meer dan een uur. Twee meisjes zijn al binnen en genieten volop. "Dit is echt top. We moeten altijd het internet afzoeken om de goeie dingen te vinden."
Letterlijk het beste dat er ooit is gebeurd in Arnhem
Haar vriendin vindt het ook geweldig. "Dit is letterlijk het beste dat er ooit is gebeurd in Arnhem. Dit maakt de stad zoveel beter. Ik ga hier heel vaak met vrienden heen, dat weet ik nu al. Dit gaat helemaal goedkomen."

Posters van tieneridolen

Achterin de winkel kunnen klanten hun aankopen vast uitpakken en bekijken. Een meisjes heeft net aankopen gedaan van de Koreaanse band Seventeen. "Dit zijn de foto's. Oh my God, ik tril er helemaal van." Eva Bergsma van Hey Hallyu, zoals de winkel heet, is niet verbaasd door de enorme drukte. "We verkopen alles van K-Pop. We hebben online best wel een grote community en we hebben een oproep gedaan aan iedereen om deze week langs te komen."
Buiten in de rij staan een broer en zus te wachten. "Ik wil heel graag naar binnen", zegt de zus. "Ik ben opgegroeid met de Aziatische cultuur, ook door mijn zussen", vertelt haar broer. "Heel interessant. Onverwachts ook, zo'n nieuwe winkel."
K-Pop is heel populair geworden. "De muziek is enorm catchy en heel aantrekkelijk voor veel jonge mensen", weet Eva. "De taal is ook geen barrière meer. De relatie tussen de K-Popidolen en hun fans is ook heel hecht. Ik vind het zelf supertof, anders zou ik dit niet starten."
Liefhebbers van K-Pop opgelet