Rijk van Nijmegen

Papegaai spoorloos na bezoek aan 4Daagse

Papegaai Rio.
Papegaai Rio. © Omroep Gelderland
WIJCHEN - Hij dacht woensdagochtend gezellig met papegaai Rio naar de 4Daagse te gaan kijken in Alverna. Maar het liep uit op een drama. Mazin Maasoom uit Nijmegen raakte Rio kwijt. "Ik ben mijn kind verloren."
Waar Mazin gaat, gaat Rio. "We ontbijten samen. We doen het avondeten samen. We doen eigenlijk alles samen", vertelt Mazin geëmotioneerd.
De papegaai zat woensdagochtend, zoals altijd, bij Mazin op de schouder. Het beestje schrok van het lawaai langs het parcours, vermoedelijk van een fanfare, en vloog weg.

Echte maatjes

"Rio is niet gewend in de natuur te overleven. Ik heb geen idee wat ze nu gaat doen. Ik heb Rio nu zes jaar. We zijn echt maatjes. Ik maak me enorm veel zorgen."
Dat Rio zo schrok, verbaast Mazin. "Ze is een tamme papegaai en gewend aan andere mensen. We gaan samen op vakantie en zijn al bij andere evenementen geweest."
Het sociale karakter van Rio baart Mazin nu extra zorgen. "Mijn grootste angst is dat iemand anders haar vindt en meeneemt. Dat is het ergste scenario dat denkbaar is. Het is zo'n lief beestje."

Speld in een hooiberg

Rio is gechipt. Het nummer van Mazin en zijn naam zijn daarin af te lezen. De Dierenambulance is ingelicht over de vermissing van de papegaai, maar komt voorlopig niet in actie. "Het is zoeken naar een speld in een hooiberg", laat een medewerkster weten.
UPDATE: goed nieuws voor Mazin. Rio is terecht. "Ze is weer veilig thuis", laat hij woensdagavond weten. "Ik ben dolblij."
Een wat meer gedetailleerd beeld van de vermiste papegaai:
Zo ziet de staart van Rio eruit.
Zo ziet de staart van Rio eruit. © Omroep Gelderland