liveblog | 19 juli

Gewonden bij ongeluk • agent mishandeld door wildplasser

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 19 juli, 22:10 uur
woensdag 19 juli
22:10

Gewonden door ongeluk in Nijmegen

Bij een eenzijdige aanrijding in Nijmegen zijn twee personen gewond geraakt. Rond 21.15 uur schoot een auto op de Wijchenseweg uit de bocht, waarna hij een lantaarnpaal raakte.
Twee inzittenden zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De weg is door het ongeval afgesloten.
Een blauwe auto raakte bij het ongeval ernstig beschadigd.
Een blauwe auto raakte bij het ongeval ernstig beschadigd. © Persbureau Heitink
20:30

Agent mishandeld door wildplasser

Vorige maand is een politieagent in het centrum van Zevenaar mishandeld door een wildplasser. Dat melden de wijkagenten van Zevenaar op hun Instagramaccount.
De agent benaderde na de sluiting van het centrum een 23-jarige man die tegen een winkelruit stond te urineren. De wildplasser beledigde daarna de agent en sloeg hem zelfs. De man is geboeid afgevoerd en mag acht weken niet in het centrum van Zevenaar komen.
Naast de aanklachten voor belediging, mishandeling en wederspannigheid heeft de inwoner van Zevenaar ook bekeuringen gekregen voor het verstoren van de openbare orde en wildplassen.
15:45

Vermist meisje terecht

Het vermiste meisje uit Ede dat woensdagochtend als vermist was opgegeven, is terecht. Dat meldt de politie. Ze is in goede gezondheid aangetroffen.
11:15

Gewonde bij steekpartij

Aan het Malenveld in Stroe heeft woensdagochtend een steekpartij plaatsgevonden in een woning. Omstreeks 10.15 uur werden hulpdiensten opgeroepen. De politie zegt dat het gaat om een incident in de relationele sfeer.
Eén persoon is daarbij gewond geraakt en wordt per ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd. "Dat is niet levensbedreigend", zegt de woordvoerder. Er is één persoon aangehouden. Beide personen wonen in het huis waar het incident heeft plaatsgevonden.
Het incident vond plaats in de relationele sfeer.
Het incident vond plaats in de relationele sfeer. © Persbureau Heitink
10:10

Meisje (14) vermist

Een meisje van 14 jaar uit Ede is vermist. Haar ouders maken zich veel zorgen om haar. Vermoed wordt dat ze ergens in de omgeving van Nijmegen is vanwege de festiviteiten rondom de 4Daagse.
07:42

Lange file op A12

Op de A12 tussen Arnhem en Utrecht is ter hoogte van Ede een auto over de kop geslagen. De bestuurder is gewond geraakt en per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
Meerdere rijbanen zijn afgesloten, waardoor er op de A12 een file van bijna anderhalf uur is ontstaan. De auto is afgesleept.
Update: De weg is inmiddels vrij. De vertraging is voorbij.
Er ligt een auto op zijn kop.
Er ligt een auto op zijn kop. © Persbureau Heitink