Rijk van Nijmegen

4Daagse lijkt uit financiële problemen

Marsleider Sackers is blij dat het evenement dit jaar weer uitverkocht is.
Marsleider Sackers is blij dat het evenement dit jaar weer uitverkocht is. © ANP
NIJMEGEN - Na twee coronajaren had de 4Daagse vorig jaar de grootste moeite het evenement uit te verkopen. Dat lukte dit jaar wel. En dat was financieel hard nodig, zo vertelt marsleider Henny Sackers.
Een grote glimlach staat er vandaag op de mond van Henny Sackers. "Eindelijk weer een Vierdaagse als vanouds. 77 nationaliteiten staan aan de start tussen de 47.000 wandelaars. Daar ben ik geweldig blij mee."
De entreebewijzen voor het grootste wandelevenement ter wereld vlogen dit jaar de deur uit. Binnen anderhalve dag was alles uitverkocht. "Dat was wel een verrassing", vertelt Sackers.
"Met name in die snelheid, had ik dat niet verwacht. Maar de mensen zijn blij dat het weer helemaal kan." En dat valt op, want toen er vorig jaar weer een 4Daagse was na twee coronajaren waren er zeker 5000 tickets niet verkocht.

545.000 euro was écht nodig

"Iedere luisteraar van Omroep Gelderland kan uitrekenen dat 5000 keer 109 euro een flinke kostenpost is. Ik draai er niet om heen, we hadden het ook financieel nodig dit jaar dat het uitverkocht was. We zijn een niet commerciële organisatie, dus we hebben het ook echt nodig."
Het bedrag van 545.000 euro, dat nu dus weer extra in het laatje kwam, moet helpen om alle stijgende kosten te dekken.
De marsleider is dan ook blij om te zien dat de mensen de 4Daagse weer helemaal weten te vinden. "Zo kunnen we het inschrijfgeld ook betaalbaar houden voor de mensen die het minder breed hebben. Die doelstelling moeten we serieus nemen."