Stedendriehoek

'Alles kwijt': Eric zwaar aangeslagen na verwoestende brand privéclub

Eric Witten is zwaar aangeslagen.
Eric Witten is zwaar aangeslagen. © Beeldbewerking Omroep Gelderland/Luciano de Graaf
BEEKBERGEN - Hij zit er helemaal doorheen en heeft geen idee hoe het verder moet. Eric Witten is zwaar aangeslagen nadat zijn privéclub Club de Villa in Beekbergen afgelopen nacht in vlammen is opgegaan: "Het is kloten, ik heb er geen anderen woorden voor. We zijn alles kwijt!"
Eric runt de club met zijn vrouw Kerstin. Ze waren in hun woning in Emmerich toen ze rond 0.30 uur werden gealarmeerd over de brand. "Dan ben je een half uur later daar en dan zie je de brand, maar staat er nog wel iets van de villa", vertelt Eric. "Maar een uur later sta je er nog steeds en dan is er helemaal niets meer van over. Het ging zo snel. We konden gewoon helemaal niets meer doen."
Ook de brandweer kon het gebouw niet meer redden. "Wij moesten op afstand blijven en konden alleen maar toekijken. Ook de brandweer moest voor zichzelf een veilige afstand aanhouden. Alles was afgezet. Je staat daar helemaal machteloos. Uiteindelijk zijn we om een uur of vijf maar weer gegaan omdat we helemaal niets konden doen."

Gissen naar de oorzaak

Er is nog niets bekend over het ontstaan van de brand. De club is in het weekend gesloten en er was niemand aanwezig. "Het is een oud pand, maar we hebben geen idee of dat een rol speelt", verklaart Eric, die het pand huurt van de vorige clubeigenaar. "Alle koelingen stonden uit en alle andere apparatuur ook. Dus we hebben geen idee wat er is gebeurd. De brandweer onderzoekt het nog en ze zouden het ons laten weten als ze wat ontdekken."
Er wordt gedacht aan mogelijke brandstichting omdat er op meerdere plekken in het pand vuur woedde. Maar daarover kon de politie zondag nog geen verdere uitspraken doen.
De schade is groot na de brand.
De schade is groot na de brand. © Luciano de Graaf
De in Arnhem geboren clubeigenaar is behoorlijk uit het veld geslagen door de situatie: "Ik weet dat we verzekerd zijn, maar niet precies hoe. Dat ga ik nu maar eens uitzoeken. En verder weet ik het niet. Eerst hadden we corona waardoor alles stil lag. Nu zijn we daar net een beetje uit en dan gebeurt dit. Het is echt ongelofelijk. Ik weet niet wat we moeten."