liveblog | 14 juli

Megafile na ongeluk • 600 hennepplanten gevonden

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 14 juli, 16:25 uur
16:25

Vijf kwartier vertraging na ongeluk

Na een ongeluk met een vrachtwagen staat er op de A50 forse file. Ter hoogte van knooppunt Ewijk ging het mis. Vanuit Arnhem richting het zuiden staat daarom ruim een uur vertraging.
14:55

Kettingbotsing op N18

De N18 tussen Varsseveld en Lichtenvoorde is in beide richtingen dicht door een kettingbotsing. Zeker vijf auto's botsten op elkaar. Volgens een correspondent ter plaatse raakten zeker twee mensen gewond. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht. Enkele anderen zijn ter plekke gecontroleerd en hoeven niet naar het ziekenhuis. De vijf betrokken voertuigen moeten worden weggesleept.
Vijf auto's botsten op elkaar
Vijf auto's botsten op elkaar © 112Achterhoek-Nieuws/NewsUnited
14:40

Bijzondere eerste dag voor brandweervrouw

Een brandweervrouw uit Duiven die vandaag haar debuut mocht maken, heeft er een bijzondere eerste werkdag opzitten. Ze werd namelijk direct opgeroepen voor een 'trein in brand'. Het bleek echter iets minder spectaculair dan vooraf gedacht. Het ging namelijk om een brandje in een plantenbak in de vorm van een trein. Ze wist de brand succesvol te blussen. Brandweer Duiven schrijft gekscherend op Facebook: "Een primeur voor onze nieuwe collega! Dit was het eerste brandje die ze heeft geblust! En dan meteen een heuse trein in brand."
De 'treinbrand'
De 'treinbrand' © Brandweer Duiven
14:28

Ruim 600 hennepplanten in Arnhem

De politie heeft gisteren in Arnhem-Noord een hennepkwekerij opgerold met meer dan 600 planten. Dat gebeurde tijdens een grote (verkeers)controle in en rondom de wijk Presikhaaf. De politie schreef daarnaast 13 boetes uit, onder meer voor rijden onder invloed en te hard rijden. De politie spreekt van 'leuke vangsten'. "Dit soort controles zullen vaker gaan plaatsvinden", aldus de politie Arnhem-Noord.
08:30

Auto botst tegen boom

Op de Rekkenseweg bij Rekken is vrijdagochtend een auto tegen een boom gebotst. De bestuurder raakte daarbij gewond. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Over de aard van het letsel is niets bekend.
De dierenambulance was opgeroepen omdat er ook een herdershond in de auto zat. Het is niet duidelijk of het dier gewond was.
De automobilist reed in de richting van Eibergen toen hij van de weg raakte. Hoe dat kon gebeuren, is niet bekend. Een bergingsbedrijf heeft de zwaar beschadigde auto afgesleept.
Hulpdiensten op de plek van het ongeval
Hulpdiensten op de plek van het ongeval © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
06:14

Elk uur zijn er drie woninginbraken

Elk uur wordt op drie plekken in ons land ingebroken. Dat zijn meer dan 25.000 inbraken per jaar. Zo gingen inbrekers er in Zevenaar met tienduizenden euro's aan geld vandoor. En inbraken gebeuren echt niet alleen wanneer mensen liggen te slapen. We geven je tips wat je tegen inbraken kunt doen.
De politie zoekt deze mensen.
De politie zoekt deze mensen. © politie/Plaats Delict