liveblog | 10 juli

Brand in Arnhem • fietser gewond na aanrijding

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 10 juli, 22:14 uur
22:14

Hevige brand in Arnhem

In de binnenstad van Arnhem heeft maandagavond een korte uitslaande brand gewoed. Hulpdiensten rukten groots uit. Rond 21.30 uur werd de brand ontdekt door de bewoner. De brandweer had het vuur snel onder controle. Wel is de woning voorlopig onbewoonbaar. De brandweer spreekt van een 'korte felle brand'.
Of de winkel onder de woning schade heeft opgelopen is niet bekend. De bewoner kwam met de schrik vrij. Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk.
De hulpdiensten rukten groots uit.
De hulpdiensten rukten groots uit. © Persbureau Heitink
19:20

Brand op boerderij

Op een boerenbedrijf aan de Rijksstraatweg in Meteren woedt maandagavond een zeer grote brand. Grote zwarte rookwolken komen uit één van de gebouwen op het bedrijf, waar ook zonnepanelen op het dak liggen.
Ontdek hieronder meer.
17:45

Man (26) verdacht van afpersen horecazaken

De politie heeft een 26-jarige man uit Geldermalsen aangehouden die ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij een poging tot afpersing van vier horecaondernemers in Utrecht. De ondernemers kregen te horen dat ze in cryptovaluta moesten betalen om te voorkomen dat hun zaak zou worden gesloten.
Daarbij verwees de afperser volgens de politie naar een horecazaak in de Utrechtse Kanaalstraat die werd gesloten nadat daar een explosief was aangetroffen. De verdachte is aangehouden in een woning in Tiel. Het huis werd doorzocht en daarbij zijn diverse gegevensdragers in beslag genomen. De man wordt er niet van verdacht betrokken te zijn bij het explosief in de Kanaalstaat.
De politie houdt er rekening mee dat er mogelijk ook horecaondernemers buiten Utrecht en particulieren doelwit zijn geweest van de afperser. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
17:10

Fietsster gewond na aanrijding

Bij een aanrijding op de Wesselseweg in Kootwijkerbroek is maandagmiddag een jonge fietsster gewond geraakt. Door nog onbekende reden kwam zij in botsing met een bestelbus. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de bestelwagen raakte niet gewond. Zowel de fiets als de bus raakte wel beschadigd door de botsing.
Bij het ongeluk raakte een fietsster gewond.
Bij het ongeluk raakte een fietsster gewond. © Persbureau Heitink
15:05

Politie zoekt dief

De politie in Arnhem is op zoek naar een man die ze verdenken van diefstal. Wat hij gestolen heeft, zeggen ze er niet bij. Maar er is een foto verspreid van de man.
13:40

480 blaastesten op Dreamfields