Rijk van Nijmegen / Achterhoek

Grauwe dag voor Suzan & Freek: concerten afgelast door noodweer

Het zangduo stond vrijdag wel in Breda.
Het zangduo stond vrijdag wel in Breda. © ANP
NIJMEGEN - De optredens van het Achterhoekse zangduo Suzan & Freek in Nijmegen die op zondag gepland stonden, gaan niet door. De concerten zijn afgelast vanwege het verwachte noodweer.
Het populaire tweetal zou zondag om 15.00 uur en 20.00 uur optreden in het Openluchttheater De Goffert, midden in het Nijmeegse Goffertpark.
"Vanwege het door het KNMI voorspelde noodweer is de veiligheid in het openluchttheater niet te garanderen", zeggen de twee op sociale media. Hun concert was uitverkocht.
De artiesten, bekend van hits als Buiten en Nooit meer regen, laten op Instagram weten dat de concerten zijn verplaatst naar 16 september. Wie een kaartje heeft wordt door een via de mail op de hoogte gehouden. Tickets blijven geldig, maar het is ook mogelijk om je geld terug te krijgen.

Ook de tweede dag van Het Grote Kinderfeest in Arnhem afgeblazen. Het feest wordt georganiseerd door de Arnhemse moslimgemeenschap. Er werden ongeveer 10.000 bezoekers verwacht.

In Hummelo in de Achterhoek houdt het festival Vive la France er om 15.00 uur mee op. Dat is besloten na overleg met de gemeente en de veiligheidsregio's.

Twee concerten van de fanfare Bereden Wapens van de Koninklijke Landmacht in Het Nationale Park De Hoge Veluwe gaan ook niet door. Op de website van de Hoge Veluwe is te lezen dat er wordt gezocht naar een alternatieve datum.

In Ede zijn vandaag vanaf 16.00 uur alle evenementen afgelast. Zo gaan het Summer Beach Festival en Lazy Sunday in het Openluchttheater.

Hagelstenen

Het KNMI heeft voor zondagmiddag en -avond code oranje afgekondigd voor de provincies Noord-Brabant, Limburg, Gelderland en Overijssel. De waarschuwing in Gelderland geldt vooralsnog tussen 15.00 uur en 20.00 uur.
Het KNMI verwacht stevige onweersbuien waarbij hagelstenen kunnen vallen met een doorsnede van 2 tot 4 centimeter.