Arnhem en omstreken

Identiteit Frans pas na zijn dood bekend, zegt Duitse politie

De Duitse politie is wegens de privacy terughoudend met informatie.
De Duitse politie is wegens de privacy terughoudend met informatie. © Pixabay
VELP/KEULEN - De identiteit van Frans uit Velp die ruim een maand vermist was, werd pas na zijn overlijden in een Duits ziekenhuis vastgesteld. Dat meldt de politie in Duitsland vrijdag. Die heeft de zaak nog in onderzoek.
De 72-jarige Frans vertrok op 1 juni vanuit zijn woonplaats Velp naar Duitsland. Hij stapte die dag op eigen houtje in Arnhem op de trein. Na een omzwerving in Oberhausen kwam hij uit in Leverkusen. Daar belandde hij op 6 juni in het ziekenhuis, waar hij op 21 juni overleed.

Twee weken in het ziekenhuis

Het is nog een vraagteken hoe en waarom de verstandelijk beperkte Frans in Leverkusen terechtkwam. Vermoedelijk was zijn slechte gezondheidstoestand reden om hem in het ziekenhuis op te nemen. Daar lijkt Frans dus twee weken te hebben gelegen zonder dat iemand wist wie hij was. Intussen was in Nederland een intensieve zoekactie gaande naar Frans.
Na de dood van Frans kwam de politie de nabestaanden van Frans op het spoor. Een woordvoerder van het Duitse Openbaar Ministerie in Keulen meldt verder alleen dat een overlijdensonderzoek nog gaande is en dat er in verband met de privacy verder geen mededelingen worden gedaan.