Liemers

Lugubere vondst op strand

Twee dassen zijn gedood.
Twee dassen zijn gedood. © Politie Duiven op Facebook.
LOO - De politie heeft een lugubere vondst gedaan in Loo. Op het strand vlakbij het Looveer werden afgelopen maandag twee dode dassen gevonden die overduidelijk zijn gedood door iemand.
De politie zegt dat zij maandag op de hoogte werden gebracht over een vondst van dode dieren. De melder dacht dat het mogelijk ging om zeehonden of zeeleeuwen. Toen diegene foto's doorstuurde naar de politie, werd duidelijk dat het om dassen ging.
De politie besloot naar het strand te gaan en zag dat bij beide dieren een dodelijke wond was toegebracht. Er wordt vermoed dat de dieren zijn gelokt met sla en andijvie, want dat werd gevonden op het strand. Hoe de dieren daarna zijn gedood - met een steek- of een vuurwapen - is nog niet duidelijk.

Strafbaar

Aangezien er nog niemand is aangehouden voor de daad, zoekt de politie nog naar getuigen. "Buiten het feit dat dit een verachtelijke actie is, zijn dassen in Nederland een streng beschermde diersoort. Het doden van deze dieren is strafbaar en wordt gezien als stroperij. Wie wordt gepakt riskeert een hoge boete en/of werkstraf."
De dieren zijn inmiddels door de dierenpolitie opgehaald.