Arnhem en omstreken

'Agenten met kettingzagen schreeuwden', buurt geschrokken van inval

De man wordt afgevoerd.
De man wordt afgevoerd. © Bram Derix
ARNHEM - De Arnhemse wijk Presikhaaf werd dinsdagavond opgeschrikt door een massale politie-inval. Zeker tien agenten met stormrammen, schilden en zelfs een kettingzaag vielen een woning aan De Houtmanstraat binnen. Een man werd vervolgens met bivakmuts over het hoofd door hen afgevoerd.
Volgens de politie was hij mogelijk vuurwapengevaarlijk en is de man aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. Omdat het om een lopend onderzoek zou gaan, doet de politie geen verdere mededelingen.
Via de intercom van de woning waar de inval was, antwoordt een vrouw die zegt de avond van de inval niet thuis geweest te zijn. Verder contact houdt zij af.
Bekijk hier hoe de politie binnenvalt en de man afvoert.
Ondertussen zit de schrik er de volgende ochtend nog goed in bij de buurtbewoners. Een jongeman hoorde 'ineens allemaal geschreeuw voor zijn deur'. "En ineens stond de invalpolitie hier", vertelt hij voor de ingang van de galerijflat. "Die stonden ineens met een kettingzaag allemaal te schreeuwen daarboven."

'Dealers in deze buurt'

Criminaliteit ziet hij in de buurt wel meer om zich heen. "Bijvoorbeeld dealers hier", knikt hij naar de overkant van de straat. Ondanks dat, voelt hij zich persoonlijk nog wel veilig.
Dat geldt niet voor andere bewoners. Een man die aan de achterkant van de flat waar de inval was woont, geeft aan zijn deuren 's avonds op slot te doen en niet meer buiten te komen. "Het verandert allemaal. Mensen zijn minder sociaal geworden. Wij trekken ons dus terug en leven in onze eigen bubbel."

'Autobranden, vechtpartijen en moord'

Volgens een vrouw die schuin tegenover de bewuste flat woont, wonen er een man en een vrouw in de woning van de inval. De buurt gaat volgens haar 'heel erg achteruit'. "Er gebeurt hier van alles in de omgeving", ziet de vrouw. "Auto's worden in de brand gestoken, vechtpartijen en daar is vorig jaar een vrouw vermoord", wijst ze naar achter haar huis. "Vrij ernstig allemaal. Maar ja, we wonen hier nu eenmaal. Dus je moet het ermee doen."

'Sloeg vriendin bont en blauw'

Straatbewoner Bram Derix twittert dat bewoners al jaren melding bij de politie maken dat de man uit de binnengevallen woning 'zijn vriendin bont en blauw slaat'. "Maar wijkagenten zijn druk met leuke social media filmpjes. Klagen over overlast levert niets op. Tsja, dan gaat het een keertje fout."