liveblog | 5 juli

Man gewond na val van dak • vrouw en baby naar ziekenhuis

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland vind je in onderstaand liveblog. Je treft hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 5 juli, 18:45 uur
18:45

Man gewond na val van dak

In Barneveld is woensdag een man van een dak gevallen. Dat bevestigt de politie aan een fotocorrespondent die ter plaatse was. Het slachtoffer maakte een val van enkele meters. Het lijkt om een garage bij een woning te gaan.
Het ging aan het einde van de middag mis aan de Wilhelminastraat. Onder meer de politie en een ambulance kwamen na de melding ter plaatse. Ook de traumahelikopter was opgeroepen, maar die hoefde uiteindelijk niet te komen.
Volgens de correspondent is het slachtoffer gestabiliseerd en in een zogeheten vacuümmatras naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt hoe de man van het dak kon vallen.
In Barneveld is iemand van een dak gevallen
In Barneveld is iemand van een dak gevallen © William Harthoorn/Persbureau Heitink
15:15

Vrouw en baby naar ziekenhuis na ongeluk

Bij een ongeluk in de spoortunnel aan de Laan van Osseveld in Apeldoorn zijn woensdag één vrouw en één baby gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Zij zaten in een auto die in de tunnel op een andere auto terecht kwam. Een van de voertuigen kwam aan de verkeerde kant van de weg terecht. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is niet duidelijk. De inzittenden van het andere voertuig kwam met de schrik vrij. De Laan van Osseveld is een belangrijke weg in Apeldoorn, die is voorlopig even afgesloten. Beide voertuigen worden afgesleept.
Ongeluk in de spoortunnel in Apeldoorn.
Ongeluk in de spoortunnel in Apeldoorn. © Luciano de Graaf
12:27

Stroomstoring voorbij

De stroomstoring in Lent is weer voorbij. Iedereen heeft weer stroom of krijgt binnen de kortste keren stroom, zo meldt Liander.
12:25

Iedereen mag weer naar binnen

12:00

Grote stroomstoring in Lent

Heel Lent kampt met een stroomstoring. Het gaat om postcodegebied 6663, waarin zo'n 1600 huishoudens getroffen zijn. De storing is ontstaan in de Edith Piafstraat, hoe dat heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk. Hoelang het gaat duren, is ook nog niet duidelijk. Liander geeft de eindtijd van 13.30 uur aan, maar dat is niet zeker, meldt een woordvoerster.
11:55

Winkelcentrum Presikhaaf ontruimd

In winkelcentrum Presikhaaf is woensdagmorgen een brand ontstaan. Dat gebeurde bij restaurant HBC. Door de brand was er een heftige rookontwikkeling en werd besloten om het winkelcentrum te ontruimen. De sprinkler, die afging na de brand, heeft erger voorkomen, meldt de brandweervoorlichter. Er is niemand gewond geraakt. Het winkelcentrum blijft in ieder geval nog tot 12.30 uur gesloten. De verwachting is dat er daarna weer gewinkeld kan worden.
De brandweer rukte uit voor een brand in het winkelcentrum.
De brandweer rukte uit voor een brand in het winkelcentrum. © Persbureau Heitink