Rijk van Nijmegen

Koop een bandje tijdens de Vierdaagsefeesten en steun de Voedselbank

uniek groenteproject door stichting Vierdaagsefeesten voor de voedselbank
uniek groenteproject door stichting Vierdaagsefeesten voor de voedselbank © (ter illustratie)Pixabay
MALDEN - De stichting Vierdaagsefeesten gaat speciale VIP-polsbandjes uitgeven tijdens de vierdaagsefeesten. Het geld dat daarmee wordt opgehaald, wordt gebruikt om groentes aan te kopen die naar de Voedselbank gaan. De voedselbanken kampen met een tekort aan verse groentes en zijn blij met dit soort initiatieven.
De stichting Vierdaagsefeesten stelt ieder jaar een goed doel centraal. Afgelopen jaar was dat de stichting Vincentius, maar dit jaar dus de Voedselbanken. Voorzitter Joris Bouwmeester: "Iedereen kan een vriendenbandje kopen. Daarmee krijg je toegang tot speciale evenementen tijdens speciale programmaonderdelen. Het geld dat we daarmee ophalen geven we aan de pluktuin Gelukkige groentes in Malden. Die kunnen daarmee extra groentes verbouwen en ze schenken aan de voedselbank."

Speciale oogst

"We hebben een crowdfundingsactie opgezet", vertelt Jorian Damen van de pluktuin. "Daar hebben een aantal financiers zich op ingetekend. De stichting Vierdaagsefeesten is daarvan de grootste. We hebben groenten ingezaaid zoals sla, courgettes en nog veel meer. Soms kunnen we wel twee keer per week onze lokale ecologische groentes leveren aan de voedselbank."

Schijf van Vijf

"Die groentes kunnen we erg goed gebruiken", zegt voorzitter Jan van Halder van de Voedselbank Nijmegen-OverBetuwe. "We krijgen natuurlijk wel groenten van het centraal verdeelmagazijn in Arnhem. Maar dat is niet altijd genoeg. Vandaar dat we heel blij zijn met deze groentes. Zo kunnen we de pakketten voor onze klanten aanvullen zoals hoort volgens de bekende Schijf van Vijf."